VIDEO: Ilka Štuhec: Lepo je čutiti močno podporo z vseh strani

Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec uspešno okreva po poškodbi kolena, ki jo je konec oktobra staknila med treningom na ledeniku Pitztal na Tirolskem. A kot je povedala ob robu konference Sporto v Portorožu, kjer je bila izbrana za najboljšo žensko športno blagovno znamko, ji je zelo neprijetno spremljati letošnja tekmovanja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (16)

 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 1
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 2
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 3
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 4
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 5
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 6
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 7
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 8
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 9
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 10
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 11
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 12
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 13
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 14
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 15
 • Sporto konferenca podelitev nagrad - 16

Najboljša slovenska alpska smučarka ta hip Ilka Štuhec, ki je v lanski sezoni na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu ugnala vso konkurenco, osvojila smukaški kristalni globus in dosegla sedem zmag v svetovnem pokalu, je priznala, da bi bila precej raje kje drugje, kot pa na podelitvi sporto nagrad v Portorožu. Še huje je, ker mora olimpijsko sezono, v katero bi vstopila kot ena od favoritinj za kolajne in bržkone najmočnejše slovensko orožje za novo Zdravljico, spremljati preko malega ekrana.

"Neprijetno je. Zelo neprijetno. Tekme so se začele in vedela sem, da v Söldnu ne bom nastopila, v Leviju pa bi. Nikakor ni bila šala, ko sem rekla, da se pripravljamo za omenjeno tekmo v Leviju. Res ni 'fajn'. Do naslednje tekme bo sicer mir, v redu bom, na dan tekme pa bo težko. Res ni prijetno gledati, a navijam in se veselim za druge," je o novi smučarski sezoni povedala 27-letna Mariborčanka in dodala, da še vedno močno navija predvsem za druga dekleta iz slovenske izbrane vrste.

Sporto konferenca podelitev nagrad - 7

Ilka Štuhec z mamo Darjo Črnko za naslednjo zimo že načrtujeta nove podvige. (Foto: Damjan Žibert)

A ne glede na vse, ostaja pozitivna. Tudi informacije o okrevanju po operaciji, ki jo je prestala v Baslu prav na 27. rojstni dan, so zelo dobre. "Za zdaj je vse v najlepšem redu. Operacija je potekala po načrtih, rehabilitacija prav tako, vse odkar sem se zbudila iz narkoze. Za naslednji pregled se še nismo natančno dogovorili, a zaenkrat smo vsi zadovoljni," je o stanju kolena, tekmovalka je še vedno na berglah, še povedala vselej nasmejana športnica.

Zelo vesela pa je bila simpatična Štajerka tudi številnih dobrih želja po čim prejšnjem okrevanju, posebej tistih, ki so ji jih namenile tekmice: "Zelo lepo je videti, da so z mano, da me podpirajo, saj vsaka med nami ve, kako je, če si poškodovan. Vsakega pogrešamo in mu želimo vse dobro."

Ob robu Sporto konference v Portorožu Štuhčeva ni mogla mimo vprašanja o nagradi oziroma izboru za najmočnejšo žensko blagovno znamko, kjer je še enkrat več potrdila svoj smisel za humor: "To je danes ena od redkih 'zmag' v letošnji sezoni. No, po drugi strani je pomembno, da tukaj ne gre le za zmago, ampak zato, da te opazijo kot osebo, posameznico in da se ljudje poistovetijo s teboj. Športniki smo 'brand' in treba je vedeti, kako se vesti v vsakem trenutku."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
Hary6 18.11.2017 14:51:08
ona je svoje že odsmučala sicer je pa imela srečo pri tistih dveh zmagah
Zver23 19.11.2017 12:22:08
Ti sploh veš ne kaj so to smučke freakin lojbezar
Več komentarjev