Zimski športi

Ilka Štuhec: Potrebno je biti samozavesten, da bi bil uspešen!

Pitztal, 09. 11. 2018 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
10

Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec odšteva dneve do selitve v deželo onstran Atlantika, kjer se bo skušala kar najbolje pripraviti na uvod svetovnega pokala za hitre discipline. Na avstrijskem ledeniku Pitztal pili formo in čez prelomnico drsi tudi s 130 kilometri na uro.

V iskanju vrhunskih pogojev za trening se je Ilka Štuhec z ekipo (trener Grega Koštomaj, serviser Aleš Sopotnik, kineziologinja Anja Šešum in vodja ekipe Darja Črnko) odpravil v avstrijski Pitztal. Natančneje delček doline imenovan Trenkwald, od koder se vswako jutro, okoli 7. ure, ekipa z nekaj pari smuči, odpravi na prizorišče smukaškega treninga. "Pogoje, ki jih imamo tu, bi težko ta trenutek našli kjerkoli. Smukaški del terena imamo praktično zase," o razlogih, zakaj ravno Pitztal, za 24ur.com pove trener Koštomaj, ki se zaveda, da je Ilkina konkurenca že onstran Atlentika, da se že privaja na zimske temperature in razmere, ki tam vladajo. A to ga ne skrbi, primerjave z najhitrejšimi slovenskimi smukači so dobro vodilo, da imajo občutek, kako zelo hitra je ta hip svetovna prvakinja v smuku iz St. Moritza.

Kineziologinja Anja Šešum (desno) je zadovoljna, ko vidi samozavestno Ilko Štuhec.
Kineziologinja Anja Šešum (desno) je zadovoljna, ko vidi samozavestno Ilko Štuhec. FOTO: 24ur.com

Smuči tečejo dobro, Trboveljčan Sopotnik se je maksimalno ujel z ekipo, dosedanja serviserka Darja Črnko lahko zdaj v miru pripravlja vse potrebno za nemoteno logistiko ekipe, ki nikoli ni skrivala visokih ciljev. Niti v minuli sezoni, ko se je vse končalo, še predenj se je začelo, na slalomskem treningu, prav v Pitztalu. A tudi preko tega je Mariborčanka šla, o preteklosti ne razmišlja, še vedno rada pogleda dosežke iz šampionske sezone 2016/17, a zaveda se, da je potrebno garati, da bi se znova približala kakovostni ravni, na kateri je že bila.

In glede na čase na treningu, je iz vožnje v vožnjo hitrejša, za nameček ima priložnost trenirati v družbi fantov in prav primerjave s takšno konkurenco, so tiste, ki jih nujno potrebuje, da bi napredovala. "Zelo lepo je trenirati v takšni družbi, po drugi strani pa imeti na voljo takšne pogoje za trening, kot jih imam. Čakam, da se počasi tudi zame začne svetovni pokal, čeprav vem, da nisem nikoli dovolj dobro pripravljena, da ne bi mogla biti še bolje. Velik dejavnik na poti do uspeha je tudi samozavest in ta se krepi z dobrimi vožnjami," je dodala smukaška dobitnica malega kristalnega globusa izpred dveh sezon.

Na najhitrejšem delu proge je svetovna prvakinja v smuku dosegla hitrost tudi 130 kilometrov na uro.
Na najhitrejšem delu proge je svetovna prvakinja v smuku dosegla hitrost tudi 130 kilometrov na uro. FOTO: Matic Flajšman

Več o tem, kako hitra je Ilka na treningu, kako se počuti v družbi moške ekipe hitrih disciplin in še čem pa v športnem delu oddaje 24UR.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
10. 11. 2018 17.24
+3
Ilka je prava borka, zato navijam zanjo. Ne obeša svojih uspehov na veliki zvon in prav to priča o njeni samozavesti. Ne potrebuje hvale, saj je tudi s srcem, ne samo z razumom pri športu. #čestitke
aloalo
09. 11. 2018 21.34
-6
Ah no za neki 00k sem tut jest samozavesten
Milf74
09. 11. 2018 22.56
+7
Glede na komentar, nisi ravno najbolj oster noz v predalu, a ne?
kladu
09. 11. 2018 18.44
+4
Ilka carica si,pša če se samo enkrat spustiš na tekmi...vedn o boš carica
odbojka77
09. 11. 2018 18.18
+11
Juhuuu kumaj čakam, da jo ponovno vidim u startni hišici....gasa Ilka v to sezono ☺☺☺☺
Frane Šajn
09. 11. 2018 17.08
+2
Ilka polepšaj nam ti vsaj kakšen dan, štart tvojih rojakinj v sezono je bil beden!
BolecaResnica
09. 11. 2018 16.20
+28
Ilka veliko sreče in uspeha!