Izjemna uvertura v GaPa vikend: drugi trening smuka Mazejevi

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je bila najhitrejša na zadnjem smukaškem treningu pred superveleslalomsko preizkušnjo svetovnega pokala v Garmisch Partenkirchnu, kjer bo najprej na sporedu odpovedani superveleslalom iz Val d'Isera.

Smučarke so še enkrat preizkusile teren proge Kandahar, kjer so bodo v prihodnjih dneh borile za nove točke svetovnega pokala. Najboljši čas drugega treninga smuka je pripadel številki ena svetovnega smučanja Tini Maze, ki je svojo nalogo opravila s časom 1:40.42.

Drugo mesto je zasedla Italijanka Daniela Merighetti (+0.26), tretja je bila Avstrijka Regina Sterz (+0.29), Ilka Štuhec je postavila 12. čas (+1.45), Vanja Brodnik pa 44. (+3.87). Najprej bo v Garmisch Partenkirchnu na sporedu superveleslalom, ki je bil prvotno na sporedu v Val d'Iseru.

Tina Maze

Tina Maze (Foto: Reuters)

Ob tem dodajmo, da je imela Črnjanka na sredinem treningu nekaj težav, a je po treningu napovedala, da bo skupaj z ekipo našla rešitev, kar ji je po času sodeč več kot uspelo. 29-letna tekmovalka, ki je že osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, lahko v letošnji sezoni podre še kar nekaj rekordov. Ne nazadnje lahko ob uspešnih nastopih v Garmischu preseže 2000 točk Hermanna Maierja iz sezone 1999/2000.

Fenningerjeva in Höfl Riescheva zaostali
Črnjanka Mazejeva je na zadnjem smukaškem treningu odpeljala izjemno, s 116,5 kilometra na uro postavila tudi eno najvišjih izmerjenih hitrosti, debelo pa sta za njo zaostale mnoge kandidatke za vrhunski dosežek. 57 stotink jo je ločilo z Avstrijko Anno Fenninger, 73 z Mario Höfl Riesch, Američanka Julia Mancuso pa je zaostajala sekundo in osem stotink. Nova dobitnica velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v letošnji sezoni cilja tudi na superveleslalomski in smukaški globus.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 350
galluspetelin 01.03.2013 12:05:17
bravo tina maze za odlicno 2 mesto zopet..spet si nam polepsala vikend, ki se je komaj zacel...
Več komentarjev