Zimski športi

Fak z zgrešenim strelom zapravil priložnost za novo vrhunsko uvrstitev

Annecy, 17. 12. 2017 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Martin Fourcade je zmagovalec prve tekme s skupinskim startom za svetovni pokal v sezoni v Annecyju. Francoski biatlonec je zadel vseh 20 tarč in na koncu za 3,9 sekunde prehitel Norvežana Johannesa Thingnesa Boa. Najboljši Slovenec Jakov Fak je bil z enim zgrešenim strelom osmi, od najhitrejšega je bil počasnejši 52,5 sekunde.

V Franciji je bil to najboljši rezultat za Jakova, prišel je med deseterico, konkurenca pa je močna. Če si na visoki ravni, končaš tu. Moramo biti zadovoljni. Celo prvo periodo je obdržal visoko raven. Zagotovo so vsi fantje že utrujeni. Sledil bo počitek, a s prvim delom sezone, decembrskim, smo lahko zadovoljni. Tomaš Kos, glavni trener slovenskih biatloncev
Johannes Thingnes Boe je zgrešil dvakrat, z izjemnim tekom pa je v zaključku tekme pritekel do drugega mesta. Nemec Eric Lesser se je veselil tretjega mesta. Od zmagovalca je bil počasnejši 6,2 sekunde, zadel pa je vseh 20 strelov. Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je edini strel zgrešil na prvem streljanju v ležečem položaju. To ga je stalo boljše uvrstitve, čeprav osmo mesto nikakor ni slab dosežek. "Prva triada sezone se je zaključila in moram biti zadovoljen, še posebno s prvo in drugo postajo svetovnega pokala. Vse je šlo pozitivno iz izpuščene sezone v novo zgodbo. Rezultati so šli navzgor, v Franciji pa je bilo z dvema trinajstima in osmim mestom malce nihanja. Enostavno moram biti zadovoljen, pozitiven. Vidimo, kje so rezerve, zdaj moram delati na tem, da se stanje še izboljša, da bom v teku nekoliko hitrejši, da bo streljanje hitro in uspešno ter da bom lahko začel tekmovati bolj agresivno. Potem se bom lahko večkrat približal vrhu," je menil Fak.

29-letni Mrkopaljčan je bil edini slovenski predstavnik na omenjeni tekmi s skupinskim startom. Na ženski tekmi ni bile nobene Slovenke, zmage pa se je veselila Francozinja Justine Braisaz.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na prvi tekmi s skupinskim startom v novi sezoni v francoskem Annecyju dosegel osmi čas.
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na prvi tekmi s skupinskim startom v novi sezoni v francoskem Annecyju dosegel osmi čas. FOTO: AP
Glavni trener Tomaš Kos je potegnil črto pod prvo obdobje letošnjega svetovnega pokala:
Martin Fourcade je v svetovnem pokalu na vrhu s 432 točkami, Johannes Thingnes Boe jih ima 412, Jakov Fak na tretjem mestu jih je zbral 306.

"V Franciji je bil to najboljši rezultat za Jakova, prišel je med deseterico, konkurenca pa je močna. Če si na visoki ravni, končaš tu. Moramo biti zadovoljni. Celo prvo periodo je obdržal visoko raven. Zagotovo so vsi fantje že utrujeni. Sledil bo počitek, a s prvim delom sezone, decembrskim, smo lahko zadovoljni."

Biatlonce zdaj čaka nekaj premora, takoj po novem letu pa bodo na sporedu tekme v Oberhofu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eva007
17. 12. 2017 17.14
+1
jaka super kar tako naprej
silvaaa
17. 12. 2017 16.07
+2
Tudi za ta rezultat ČESTITE!!! Odlično!!!