Zimski športi

Janus v Kuusamo s Petrom in Domnom Prevcem, Tepešem, Hvalo, Dežmanom ter Laniškom

Ljubljana, 23. 11. 2016 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skakalni šampion Peter Prevc, Jurij Tepeš, Domen Prevc, Jaka Hvala, Nejc Dežman in Anže Lanišek bodo zastopali slovenske barve na uvodnih preizkušnjah svetovnega pokala v smučarskih skokih v petek in soboto v Kuusamu na Finskem.

Prevc je tako kot Primož Peterka (oba na fotografiji) že legenda slovenskega skakanja. A ima še veliko časa, da nepozabnega Moravčana preseže.
Prevc je tako kot Primož Peterka (oba na fotografiji) že legenda slovenskega skakanja. A ima še veliko časa, da nepozabnega Moravčana preseže. FOTO: Aljoša Kravanja

Peter Prevc, ki bi lahko po Primožu Peterki kot drugi slovenski skakalec v zgodovini ubranil veliki globus, je edini že neposredno uvrščen na prvo tekmo, preostali pa bodo morali v četrtek v kvalifikacije. "Obramba naslova zame ni veliko breme. Bomo sicer videli, kako bo, ko bom prišel na prizorišče prve tekme. Osredotočen moram biti nase, kaj bodo drugi delali, pa je druga stvar," je dejal Peter Prevc. V prejšnji zimi je zbral rekordnih 15 zmag, se 22-krat uvrstil na stopničke. Ob številnih rekordih je bila rekordna tudi prednost pred najbližjim zasledovalcem v pokalu. Prevc je zbral 2303 točke, toliko jih v eni sezoni ni osvojil še nihče, drugouvrščeni Nemec Severin Freund jih je vknjižil 813 manj. Po letu 2005 bo skušal kot prvi nasploh ubraniti skupno zmago v pokalu.

Glavni slovenski trener Goran Janus je Petrovega mlajšega brata Domna Prevca in Jurija Tepeša, ki je po poškodbi Roberta Kranjca najstarejši v slovenski ekipi, ocenil kot tista, ki sta po njegovem mnenju najbližje najboljšemu skakalcu minule zime. Reprezentanca se je pred odhodom na Finsko opravila zadnje priprave v Kranju, kjer je bila na voljo ledena smučina, vendar snega ni bilo in prav privajanju na sneg bodo pred tekmami posvetili precej pozornosti. Janus je kot glavne cilje sezone na svetovnem prvenstvu v Lahtiju navedel po eno uvrstitev do šestega, do 15. in 30. mesta posamezno, ekipno pa uvrstitev do petega mesta ter tako na moški tekmi kot na tekmovanju mešanih ekip. V svetovnem pokalu je na koncu sezone cilj ena uvrstitev do tretjega in dve uvrstitvi do 15. mesta ter preboj med prvo peterico v pokalu narodov. V svetovnem pokalu poletov si želi po eno uvrstitev do tretjega in do 10. mesta, na novoletni turneji pa po eno uvrstitev do tretjega in eno do 15. mesta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
24. 11. 2016 08.30
+7
spet se bo začela zimska poezija Petra Prevca,težko ponovljivega šampiona.dajmo Pero in vsi naši fantje ,gremo po nove zmage.naj spet zadoni slovenska himna po skakalnicah sveta.