Zimski športi

Janus: V poletni sezoni smo uresničili cilje, a osredotočeni smo na zimo

Ljubljana, 08. 10. 2014 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po koncu poletne sezone v smučarskih skokih, ki jo je s skupnim zmagoslavjem kronal Jernej Damjan, je zadovoljen tudi glavni trener reprezentance Goran Janus. Kljub temu glavni fokus ostaja zima, v katero bodo Slovenci tudi letos vstopili s popolno kvoto sedmih skakalcev.

Skakalce zdaj do začetka sezone svetovnega pokala čaka še sedem tednov treningov. Večino jih bodo opravili doma v Kranju, 3. novembra pa bodo skakali na ledeni smučini v Oberstdorfu. "Poletna sezona je bila za nas zelo dolga, saj smo tekme začeli že julija. Naši cilji niso bili vezani na veliko nagrado, saj je naš glavni fokus zima, ki jo začnemo 21. novembra. Čez poletje se je na tekmah izmenjalo kar 15 skakalcev, od tega jih je 11 osvojilo točke. Veseli smo, da nam je Anže Lanišek prek celinskega pokala priskakal sedmo kvoto za zimo, tako da bomo v sezono svetovnega pokala startali s sedmimi skakalci," je o poletnih pripravah in ciljih pojasnil Goran Janus.

Goran Janus
Goran Janus FOTO: Miro Majcen

"Na splošno smo v poletni sezoni uresničili vse, kar smo želeli. Septembra je mene zanimala zlasti sedma kvota za svetovni pokal, ki smo jo uresničili prek celinskega. Tako bomo imeli od prvih tekem pa do novoletne turneje na tekmah po sedem skakalcev. Moj cilj je bil tudi, da se čez poletje na tekmah izmenja čim več fantov. Veliko smo trdo trenirali, zdaj bo treba intenzivnost treningov do začetka sezone malo popustiti in se bolj posvetiti finesam," je opozoril glavni trener.

Nova sezona svetovnega pokala v poolimpijski zimi se bo začela z ekipno tekmo pod žarometi 22. novembra v nemškem Klingenthalu. Skupno imajo skakalci na programu 37 tekem svetovnega pokala, od tega sedem v smučarskih poletih. Vrhunec sezone bo zagotovo nordijsko svetovno prvenstvo, ki ga bo od 18. februarja do 1. marca 2015 gostil švedski Falun.

"Zadnje tedne se bomo pripravljali doma, tako kot smo se pred tremi leti - naša baza bo Kranj. Na priprave bomo odšli, računam, 3. novembra v Oberstdorf na ledeno smučino. Tam bomo testirali tudi vso opremo, da se vse preveri za zimo. Potem nam nekako do začetka ostane še 14 dni, da se še kaj popravi, če se bo pojavila kakšna pomanjkljivost," je pojasnil Janus in dodal, da je najpomembneje, da so fantje poleti pokazali, da znajo skočiti, a poudaril, da imajo še veliko rezerv.

"Če primerjam zadnje tri pripravljalne sezone z letošnjo, lahko zatrdim, da še nikoli nismo bili tako dobro pripravljeni na zimo kot letos," je zatrdil Janus in v isti sapi dodal: "Vseeno pustimo apetite pri miru. Vsi si želimo dobre skoke, mene osebno pa zanima predvsem, da bomo imeli mir skozi celotno sezono. Zadnje štiri sezone smo ga imeli, upam, da bo še naprej tako."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cilpah
08. 10. 2014 17.40
+3
Uspesno in zdravo sezono!!
i141
08. 10. 2014 12.57
+3
držimo pesti