Zimski športi

Je slalomska kraljica že naredila zadnje zavoje?

Dunaj, 29. 08. 2014 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijska smučarska šampionka Marlies Schild še ni sprejela dokončne odločitve, ko gre za nadaljevanje športne poti, kot vse kaže pa bo v prihodnji sezoni le kot opazovalka spremljala dogajanje v beli karavani.

Vodstvo Avstrijske smučarske zveze (ÖSV) čaka le še na en odgovor – ali bo slalomska kraljica Marlies Schild nadaljevala športno pot? Lastnica 37 zmag na tekmah svetovnega pokala v zadnji sezoni tudi zaradi poškodb ni blestela v vsem svojem sijaju, a 33-letnica iz Solnograškega je še vedno povsem blizu najboljšim. Predvsem mlajšim konkurentkam, ki ta hip krojijo svetovni vrh. Lani je s 35 slalomsko zmago v Lienzu prehitela legendarno Vreni Schneider, v Sočiju pa se je veselila srebra.

Marlies Schild
Marlies Schild FOTO: Reuters

Čeprav so jo mnogi pred dnevi pričakovali na sedežu zavarovalniškega pokrovitelja na Dunaju, kjer so bili prisotni Stefan Eberharter, olimpijski prvak v smuku Matthias Mayer in življenjski sopotnik Schildove Benjamin Raich, se slalomska šampionka tam ni pojavila. So pa sporočili, da si ona zasluži svoj termin za druženje z novinarji. Tako bo slalomska kraljica v torek povedala kaj in kako naprej.

Novinarji specializirani za alpsko smučanje so mnenja, da se bo poslovila ...

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
29. 08. 2014 17.47
po moje se bo Marlies Schild poslovila, za njo pa se bo poslovil še njen 'dragi' Benjamin Raich
Šimee
29. 08. 2014 09.47
+0
Sindrom Shiffrin je glavni razlog.
Far Cry
30. 08. 2014 16.35