Jelenko po dobrem skakanju odstopil v teku

Nemški nordijski kombinatorec Eric Frenzel je nov svetovni prvak na veliki skakalnici. Vodilni v seštevku svetovnega pokala, ki je v sezoni dobil štiri tekme, je bil v Val di Fiemmeju najboljši že po skoku, nato pa je v desetkilometrskem teku prednost še povečal in drugič postal svetovni prvak.

Prvič mu je to uspelo pred dvema letoma na mali skakalnici v Oslu. Štiriindvajsetletni Eric Frenzel iz Oberwiesenthala je na koncu za 37 sekund premagal Avstrijca Bernharda Gruberja, tretje mesto pa je zasedel svetovni prvak z male skakalnice Francoz Jason Lamy Chappuis. "Čudovito. V zadnjem času mi ni šlo po načrtih. Na mali skakalnici sem za las ostal brez kolajne, toda dobil dodaten motiv. Danes mi je najbrž uspel najboljši skok v karieri, čeprav sem imel zaradi ekstremne dolžine nekaj težav pri doskoku. Nabral sem si lepo prednost in si rekel: take priložnosti ne smem zamuditi. Tudi tekaške smuči sem imel hitro, tako da z ubranitvijo vodstva nisem imel nikakršnih težav," je bil zadovoljen Eric Frenzel.

Marjan Jelenko

Marjan Jelenko (Foto: Reuters)

Če je bil Nemec zadovoljen z materialom, pa to ne velja za slovenski tabor, kjer se je vnovič pokazala stara bolezen, nekonkurenčne smuči. Marjan Jelenko, sedmi na mali skakalnici, je po skokih zasedal deveto mesto, a mu nato smuči niso stekle, kot bi si želel, tako da je odstopil. Isto velja za Mitjo Oraniča, Gašper Berlot je zasedel 40. (+5:24,5), Jože Kamenik pa 47. mesto (+7:24,7). "Celotna ekipa je imela slabe smuči. Tudi druge reprezentance niso bile kdo ve kako hitre, a jih nismo uspeli držati. Danes ni bilo možnosti. Dokler ne bomo dobili boljšega materiala, ne moremo konkurirati. Zraven smo lahko le ob konkurenčnih smučeh, kar smo že dokazali. Če pa jih nimamo, pa ne moremo nič. Na skakalnici smo sicer nastopili solidno. Jože je v poskusni seriji skočil solidno, nato pa nekoliko slabše. Gašper je na skakalnici lepo napredoval," je razplet tekme pokomentiral glavni trener Primož Triplat.

Izidi:
1. Eric Frenzel (Nem) 27:22,8
2. Bernhard Gruber (Avt) + 36,7
3. Jason Lamy Chappuis (Fra) 37,2
4. Akito Vatabe (Jap) 38,4
5. Hideaki Nagai (Jap) 42,3
6. Wilhelm Denifl (Avt) 47,7
7. Sebastien Lacroix (Fra) 50,8
8. Magnus Moan (Nor) 57,7
9. Haavard Klementsen (Nor) 58,2
10. Johannes Rydzek (Nem) 1:07,7
...
40. Gašper Berlot (Slo) 5:24,5
47. Jože Kamenik (Slo) 6:57,6

- odstop: Marjan Jelenko, Mitja Oranič (oba Slo)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
GSMG 28.02.2013 21:47:03
Priprava smuči je znanost podobno kot je znanost pripravit dirkalni avto ali motor! Nujno bi jim takoj morali priskočiti na pomoč ekipa tekačev s svojim servisom!!!
geny42 28.02.2013 21:53:46
No ja tista ekipa, ki jim je lansko sezono enkrat porihtala smuči, jo ni več, oziroma je samo še eden. Tud smuči bi oni rabili, ne samo maže in serviserje
Več komentarjev