Zimski športi

Jerman in Grašič zapuščata slovensko reprezentanco?

Ljubljana, 29. 04. 2015 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem, ko smučarski trenerji še čakajo na nove pogodbe s Smučarsko zvezo Slovenije, sta Matija Grašič in Andrej Jerman najverjetneje našla nov izziv. Mlajši Grašič v Rusiji, Jerman na Norveškem.

Novi predsednik alpskega zbora Smučarske zveze Slovenije Iztok Klančnik je hitro po izvolitvi pljunil v roke in skupaj s pomočniki začel sestankovati z dosedanjimi trenerji, njihovimi pomočniki, serviserji. Skratka njegov cilj je, da bi kar najhitreje našel kader, ki bi lahko na eni strani oblikoval reprezentance, na drugi pa začel z vadbo. A očitno delo le ni tako preprosto, dosedanji vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi pa še vedno ni sprejel odločitve, ko gre za prevzem odgovornega položaja na vrhu trenerske piramide.

Andrej Jerman
Andrej Jerman FOTO: Damjan Žibert

Čeprav je večina slovenskih trenerjev oz. tistih, ki so bili že lani zelo zgodaj brez pogodb pa so nato za dobro slovenskega smučanja vztrajali z delom, še v pričakovanju odločitve Klančnika in sodelavcev o nadaljevanju sodelovanja, se razpada ekipa hitrih disciplin. Sestava Peter Pen, Matija Grašič in Andrej Jerman je lani Klemna Kosija vrnila med ’žive’, Boštjan Kline pa se je denimo po sezoni premora zaradi poškodbe, začel redno uvrščati med dobitnike točk, a v takšni zasedbi skoraj zanesljivo ne bodo nadaljevali sodelovanja.

Matija Grašič naj bi se že dogovoril za sodelovanje z rusko reprezentanco, enako velja za kondicijsko trenerko Niko Radjenović, na Norveško pa se bo skoraj zagotovo preselil Andrej Jerman. To pomeni, da kontinuitete dela pri najbolj zdravem delu moških reprezentanc ne bo.

Pomagali tudi Hadalinu in Hrobatu
Trenerski ’trojček’ Pen, Jerman in Grašič je v letošnji sezoni k treningom vseskozi priključeval tudi obetavna Štefana Hadalina in Miho Hrobata (svetovnega mladinskega prvaka), a očitno bo v prihodnje drugače oz. bosta napredovala pod taktirko drugih trenerjev, katerih imena naj bi alpski zbor predstavil kmalu po prvomajskih praznikih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklqwertz
30. 04. 2015 07.39
+1
PRAVILNO! V sloveniji ni prihodnosti v smučanju, ker naši trenerji in tavišji vse pokradejo ... Če bi naša Tina bila z ekipo SSZja, bi bila mogoče še za ilko ali pa bi se "tepli" za boljši izzid. S tem je naša Tina dala šanso tudi kaki Ilki in podobnim, da so kdaj pa kdaj trening naredile z njeno ekipo. Vogrinec in ostali lopovi, pa si naj za zajtrk, kosilo in večerjo kuhajo denar, da ga bodo imeli kam spravljat počasi.
laycan
29. 04. 2015 18.44
+9
ni denarja,ni kvalitetnega osebja,ni motivacije,ni rezultatov.saj razen tine maze,in naših orlov nimamo nič
bleonmar
02. 05. 2015 17.33
Palček Borut Denar je, a se nepravilno porablja za strokovne kadre, ki ne dajo od sebe dovolj. Tudi poraba denarja je netransparentna. Menjava trenerjev vsako leto je ponavljajoča napaka, ki škodi tekmovalcem. Imamo obetavne mlade upe, ki so se že dokazali s svojimi rezultati. Ali jih boste podprli v SZS? Dajte jim možnost da napredujejo in jim nudite podporo , da ne bodo še naprej plačevali iz svojih oz .starševskih žepov, da sploh lahko tekmujejo.