Zimski športi

Julia Mancuso: Tina bo letos vnovič 'na veliko' osvajala točke!

Sölden, 27. 10. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška specialistka za hitre discipline Julia Mancuso podobno kot Tina Maze ne more biti najbolj zadovoljna z uvodom v novo sezono. Kljub vsemu je prepričana, da bo Črnjanka v letošnji sezoni še 'na veliko' osvajala točke svetovnega pokala.

Za veliki kristalni globus naj bi se v letošnji sezoni potegovale Američanka Lindsey Vonn, Nemka Maria Höfl Riesch in Slovenka Tina Maze, glede na razplet prve tekme svetovnega pokala v Söldnu pa ne gre pozabiti še na nekaj Avstrijk, Američanko Mikaelo Shiffrin, ki bo točke lovila predvsem v tehničnih disciplinah in simpatično Američanko Julio Mancuso. Popularna Jules, ki se je pred začetkom letošnje sezone razšla z dolgoletnim partnerjem in uspešnim smučarjem Akslom Lundom Svindalom, bo točke nabirala predvsem v hitrih disciplinah, kjer bodo do izraza prišle tudi Headove smuči.

Tina Maze bo po prepričanju Julie Mancuso v letošnji sezoni še 'na veliko' osvajala točke.
Tina Maze bo po prepričanju Julie Mancuso v letošnji sezoni še 'na veliko' osvajala točke. FOTO: Damjan Žibert

Če se je začetka tekmovalnega leta izjemno veselila, z razpletom veleslaloma ne more biti zadovoljna. Srečno se je namreč uvrstila med finalistke, za nameček pa v drugi vožnji v odnosu na konkurentke ni velikpo pridobila, saj je tekmo končala na 27. mestu. Ravno zaradi tega ne čudi, da je pred söldensko uverturo govorila: "Ne vem če sem 100 odstotno pripravljena na uvod v sezono!" A dejstvo je, da je šlo za prvi test, ki je pri nekaterih pomenil prižiganje alarma (Tina Maze) in pri drugih dodatno spodbudo pred naslednjimi preizkušnjami sezone (Lara Gut).

29-letnica iz Rena v zvezni državi Nevada se s prvim spodrsljajem ne obremenjuje in podobno svetuje tudi drugim tekmovalkam, saj so bile predvsem snežne razmere izjemno zahtevne. Verjame, da tudi slovenske šampiona iz Črne ne sme zaradi spodrsljaja delati prevelike drame. "Dejstvo je, da je bila Tina v lanski sezoni izjemna v prav vseh disciplinah. Bila je neprekosljiva in tudi za Mario velja nekaj podobnega. Ne vem, če bo letos kaj drugače. Vnovič bo osvojila ogromno veliko točk," o kandidatkah za veliki kristalni globus razmišlja vedno nasmejana tekmovalka. Razlogov za dobro razpoloženje znotraj ameriške ekipe, ki domuje prav pod ledenikom Rettenbach, na pretek. Predvsem potem, ko se je vrnil zvezdnik Bode Miller, ki je vsem tekmovalcem vlil še nekaj dodatne samozavesti.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pinguuu
27. 10. 2013 10.01
-27
sramota maze!! za 50 mesto v nekonkurenčnem športu bo spet od szs zahtevala 500 mio!! sramota!!
amelija
27. 10. 2013 19.16
+9
tebi pa številke ravno ne gredo? 500 mio uf, tolk pomoje vsi smučarji skupi ne dobijo...ma kaj še, Ronaldo+Messi skupaj ne dobita toliko
cingi
29. 10. 2013 21.51
amelija GOVORIMO O SMUČANJU, prosim za 10sec na dan izvzamite ta dva človeka, ker ste nenormalno tečni
metronom
27. 10. 2013 09.13
+37
To kar je tina naredila, do sedaj skupi vsi smucari niso
London?an
27. 10. 2013 08.26
+19
Pred sezono je vsak lahko pametnjakovič ... pustimo se presenetit. Uspehe iz lanske sezone bo zelo težko ponovila.
You are always on my heart
27. 10. 2013 08.52
-6
You are always on my heart
27. 10. 2013 08.23
+43
Saj bo šlo. Ljudje pač nismo ustvarjeni vedno vsi za vse. Žalostno je da slovenci ne podpiramo drug drugega. V kanadski ekipi je drugače