Zimski športi

Kilde na drugem treningu najhitreje 'letel' po Streifu, Kline 19., Ilka na prvem treningu v Garmischu sedma

Garmisch-Partenkirchen, 19. 01. 2017 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši alpski smučarji sveta so ta konec tedna zbrani v Kitzbühlu, kjer bo na sporedu eden iz med vrhuncev vsake sezone - smuk na sloviti progi Streif. Drugi trening pred smukaškim spektaklom je sicer pripadel Alexandru Aamodtu Kildeju. Ženske pa so zbrane v Garmisch-Partenkirchnu, kjer jih prav tako čaka smuk. Prvi trening je sicer pripadel Ramoni Siebenhofer, Ilka Štuhec je postavila sedmi čas.

Hannes Reichelt 'leti' po slovitem Streifu.
Hannes Reichelt 'leti' po slovitem Streifu. FOTO: AP

Norvežan Alexander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na drugem in hkrati zadnjem treningu za sobotno smukaško preizkušnjo svetovnega pokala v Kitzbühlu. Kilde je za dve stotinki sekunde premagal domačina Hannes Reichelta, vodilni v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala Kildejev rojak Kjetil Jansrud pa je na 3. mestu zaostal sedem stotink sekunde. Slovenski predstavniki so bili nekoliko bolj razpoloženi kot na prvem treningu, Boštjan Kline je zaostal sekundo in 33. stotink in zabeležil 19. čas, Martin Čater je bil z zaostankom dveh sekund in dveh stotink 30., Rok Perko je zasedel 36. (+2,54), Klemen Kosi 47. (+3,51), Tilen Debelak 59. (6,79), Andrej Šporn pa ni prišel do cilja.

Alpske smučarke v hitrih disciplinah so Garmisch-Partenkirchnu opravile s prvim smukaškim treningom. Med hitrejšimi je bila spret tudi najboljša smukačica te sezone, Ilka Štuhec. Mariborčanka je postavila sedmi čas, za najhitrejšo Avstrijko Ramono Siebenhofer, ki je vse tekmice premagala za več kot sekundo, je zaostala dve sekundi in tri stotinke. Avstrijki se je najbolj približala Italjanka Sofia Goggia, ki je zaostala sekundo in 14 stotink, zmagovalka zadnjega smuka v Altenmarktu Avstrijka Christine Scheyer pa je zabeležila tretji čas, za rojakinjo je zaostala sekundo in 43 stotink. Maruša Ferk je imela 49. (+ 5,71), Vanja Brodnik pa 52. (+6,71) čas.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.