Zimski športi

Sara Takanaši razred zase, Ema Klinec tik pod zmagovalnim odrom

Oslo, 04. 02. 2016 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smučarske skakalke so na severu Evrope, natančneje na Norveškem, nadaljevale s svetovnim pokalom. Spet je bila razred zase Japonka Sara Takanaši, ki je kot vodilna po prvi seriji, z drugim skokom dolgim 136 metrov, le še potrdila, da je ta hip premočna za tekmice.

Sara Takanši
Sara Takanši FOTO: AP

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Sara Takanaši je na Holmenkoln pripotovala v vlogi favoritke. Zaradi tega ni čutila posebnega pritiska, saj je tekmicam že s prvim skokom nagnala strah v kosti, z drugim dolgim 136 metrov pa le potrdila prepričljivo zmago. Najbližjo zasledovalko, domačinko Maren Lundby je ugnala za kar 20 točk, tretjega mesta pa se je veselila Rusinja Irina Avakumova.

Tik pod zmagovalni odrom je ostala najboljša Slovenka Ema Klinec, ki si je 4. mesto delila z avstrijsko šampionko  Danielo Iraschko Stolz. Obe sta za 3. mestom zaostali za 1,6 točke.  ″Z rezultatom moram biti zadovoljna. Bi pa si želela na naslednjih tekmah izboljšati predvsem prvi skok. Imeti moram visoke cilje, da me vleče naprej, da bom še boljša. V prvo sem bila prezgodnja, zaradi česar te v drugem delu leta ne potegne. Manjkalo je tudi nekaj sproščenosti. Včeraj sem izkoristila dan tako, da sem si ogledala to mogočno skakalnico. Ko si na tekmi, moraš vse odmisliti, ter se osredotočiti na zaletno smučino in mizo. To je bil tudi eden izmed nasvetov trenerja. Današnje tekme sem se zelo veselila. Pri prvem skoku me je bilo nekoliko strah, predvsem zato, ker smo morali hitro narediti preklop. V ponedeljek, ko smo naredili prve skoke, sem bila še nekoliko utrujena. Ne glede na to, sem znova dokazala, da na tekmi znam skoči. V prihodnje bi rada na treningu skakale bolje, da lahko na tekmi pridem še do tistih malenkosti in jih izboljšam. Ne pa da se vedno lovim ali bo ali ne bo,″ je po tekmi dejala Klinčeva.

Ob tem dodajmo, da so do novih točk svetovnega pokala od slovenskih tekmovalk prišle še Maja Vtič s 6. mestom, 17. je bila Urša Bogataj, Špela Rogelj je osvojila 19. mesto, Katja Požun pa 26.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
04. 02. 2016 20.44
+4
Res brez konkurence vendar je jo v prvem skoku pravilno ocenil samo Norvežan pravilno ,ker je bila brez telemarka.