Zimski športi

Kocijančič o Zlati lisici: Ve se, kje je ta tekma doma!

Maribor, 26. 01. 2013 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič je bil navdušen nad videnim na Mariborskem Pohorju. Okrog 20 tisoč gledalcev je namreč uživalo v športnem prazniku in predstavi Tine Maze.

Blizu 20 tisoč gledalcev, zbranih na Mariborskem Pohorju, predstavlja absolutni rekord v vseh pogledih, ko gre za slovensko žensko preizkušnjo svetovnega pokala. Prireditelji so denimo pričakovali največ 10 tisoč obiskovalcev, a Tina Maze kot športna ikona številka 1 v Sloveniji je magnet, na katerega se lepijo smučarski navdušenci in vsi tisti, ki so se v vijuganje med vratci zaljubili zgolj zaradi izjemne Črnjanke. "To je posledica dejstva, da je Tinina paradna disciplina veleslalom, čeprav je to nehvaležno napovedovati. Veleslalom, krasno vreme, tekma, sijajno pripravljena in rezultat. Vse to so stvari, ki govorijo v prid izjemnemu obisku. Tisto, kar v športu najbolj potrebujemo, je podpora ljudi, in mislim, da to imamo," je za 24ur.com povedal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, ki je skupaj s številnimi vplivneži iz sveta športa pod pohorsko vzpenjačo dočakal 2. mesto najboljše slovenske alpinke vseh časov, ki je z novimi 80 veleslalomskimi točkami osvojila tudi mali kristalni globus za zmago v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

Bržkone bi bilo vzdušje in tudi sama tekma povsem drugačna, če bi jo bili prireditelji primorani vnovič seliti v Kranjsko Goro. Tam je namreč bila že lani, saj v Mariboru ni bilo dovolj snega za zagotovitev prireditve Zlata lisica, selitev pa bi lahko bila za sam obisk tudi boleča, poudarja alfa in omega OKS: "Vsaka tekma ima tudi svoje korenine, športno-zgodovinske, in mislim, da so prestavljene tekme športno korektne, a nikoli ni moč nadomestiti vzdušja. Ve se, kje je ta tekma doma."

Mazejeva je morala na mariborski preizkušnji svetovnega pokala priznati premoč Lindsey Vonn.
Mazejeva je morala na mariborski preizkušnji svetovnega pokala priznati premoč Lindsey Vonn. FOTO: Damjan Žibert

Maribor ima mestno tekmo
Prireditelji tekem svetovnega pokala se v letošnji sezoni borijo z dvema tegobama. Prva je nedvomno organizacija nočnih preizkušenj, ki so bolj atraktivne za gledalce, za nameček pa predstavljajo težavo tudi tekme v visokogorskih smučarskih središčih, kjer so gledalci v veliki meri zgolj obiskovalci. "Veliko tekem je v visokogorskih centrih, kjer je malo gledalcev in so turisti naključni gostje, medtem ko so mestne tekme atraktivne. Dokaz je München, to bo vidno v Moskvi, s tekmo je treba med ljudi, in to bo zagotovilo lepšo prihodnost tega zelo lepega športa. Maribor ima mestno tekmo od nekdaj, dojemajo jo kot mestno tekmo, dogodke, ki so na obrobju mesta, pa je treba preseliti v mesto, da bi pridobili ob tekmovališče 10 tisoč gledalcev," zaključuje Kocijančič, ki je bil navdušen nad mariborsko kuliso. Tekmo si je namreč po ocenah prirediteljev ogledalo več kot 20 tisoč gledalcev, s čimer so prireditelji že dosegli zastavljeni načrt. Toliko gledalcev so namreč pričakovali v dveh dneh tekmovanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
01. 06. 2020 20.09
Bi povedal le to:KOMUNIST z VELIKO ZAČETNICO,OGOVORIL JE LJUDI Z TOVARIŠI-NI SE SKRIVAL KOT JANŠA,PAHOR,ZVER IN DRUGI,IZ KOMPANIJE KOMUNISTOV.ZA ŠPORT V JUGOSLAVIJI,JE NAREDIL VELIKO,ZA SMUČANJE SPLOH V SLOVENIJI.NI BIL "FAVŽ"NE GRABEŽLJIV,DELAL JE ZA OKS,POZNEJE SVETOVNO ORGANIZACIJO,IN NEKOČ DEJAL,(NA TEKMOVANJU V AZIJI):JAZ NISEM NOBENE RUKNU.VSAJ EDEN,KI SE ČLANSTVA V ZK SLOVENIJE,JUGOSLAVIJE NI SRAMOVAL-----BO SE JANŠA ŠEL POKLONIT?KUČAN IN PAHOR VERJETNO!PRAV JE TAKO!
jagoda02
27. 01. 2013 22.29
-1
Kje vse povsod je bil tale Kocjančič samo ,da denar zavoha.
den456
27. 01. 2013 21.11
-1
Ne zaničujte ga. On je ja bil medgalaktični prvak v žepnem biljardu. Pravi športnik po duši in telesu. Zelo hitre roke ima še danes.
kvaternik
27. 01. 2013 18.29
+3
Komunistični lopov
esmi
27. 01. 2013 15.58
+1
kocjančič se je zbudil iz zimskega spanja mesec in pol prekmalu.
sasoanita
27. 01. 2013 09.46
+2
če je pri koritu
ikoz
26. 01. 2013 22.59
+5
joj ta Kocjančič tolko enega denarja pokradel zvezi zej se pa še upa tu oglašat prov n emoreš vrjet
hotchilipoper
27. 01. 2013 10.00
+1
tepee
26. 01. 2013 21.56
+10
a ta Kocjančič še ne bo pokal kovčke,ki so že polni in naj pride še kakšen drug lepo živet na olimpijski komite.....