Zimski športi

Kralji Anžeta Kopitarja po podaljšku zmagali v Bostonu

Boston, 18. 02. 2024 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v Bostonu s 5:4 po podaljšku premagalo Bruinse. Slovenski zvezdnik in kapetan gostov Anže Kopitar je izenačil na 4:4 minuto in 35 sekund pred koncem ob številčni premoči na ledu, ko je soigralca in češkega vratarja Davida Ritticha zamenjal dodatni napadalec.

Los Angeles Kings se veselijo pomembne zmage.
Los Angeles Kings se veselijo pomembne zmage. FOTO: AP

Kralje je do zmage v dodatnem delu igre popeljal Brandt Clarke, ki je svoj prvi zadetek v NHL zadel 27 sekund pred koncem podaljška. V njem je najprej na svoji sedemnajsti tekmi v najmočnejši hokejski ligi na svetu napravil prekršek in bil izključen. Njegovim soigralcem se je uspelo ubraniti. Nato je Clarke stopil na led s klopi za kaznovane, takoj prejel plošček in v protinapadu odločil dvoboj.

Pierre-Luc Dubois je dosegel dve podaji, David Rittich pa je ubranil 28 strelov v dresu Los Angelesa, ki je zmagal že četrtič v zadnjih petih dvobojih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Boston je z izgubo točke moral predati prvo mesto v vzhodni konferenci Floridi, ki je v zadnjem času v zastrašujoči formi. Tampo, ki je imela pred tem osem zaporednih domačih zmag, je premagala kar z 9:2 in vknjižila deveto zaporedno zmago in 11. zaporedno v gosteh.

Do rekorda v številu zaporednih gostujočih zmag, ki je v lasti Detroita (2005/2006) in Minnesote (2014/2015), ji manjka le še ena zmaga. Matthew Tkachuk in Sam Bennett sta pri zmagovalcih v statistiko vpisala po dva gola in dve podaji. Nikita Kučerov, najučinkovitejši igralec lige, je za Tampo dosegel 94. točko v sezoni, prispeval je podajo.

Florida ni edino moštvo, ki je v soboto zmagalo z zelo redkim rezultatom 9:2. To je uspelo tudi Torontu, ki je bil na domačem ledu boljši od Anaheima. Na drugi zaporedni tekmi in šesti v sezoni je tri gole dosegel Auston Matthews, s tem pa se prebil na šesto mesto najučinkovitejših igralcev lige, doslej je zbral 71 točk. Poleg Kučerova so pred njim še Nathan MacKinnon (89), Connor McDavid (81), David Pastrnak (79) in Elias Pettersson (72). Na lestvici strelcev je Matthews daleč najboljši, dosegel je že 48 golov, devet več od Sama Reinharta.

Ruski zvezdnik Aleks Ovečkin ni povsem na vrhu lestvice strelcev, na tekmi v Montrealu, končala se je zmago njegovega Washingtona s 4:3, pa je prekinil niz šestih zaporednih tekem z golom in tako ne bo izenačil svojega najboljšega dosežka, ki mu je uspel še v sezoni 2005/2006, ko je mrežo zatresel na sedmih tekmah zapovrstjo. Za tolažbo, ker mu to ni uspelo, je poskrbel vsaj njegov beloruski soigralec Aliaksej Protas, ki je v zadnji tretjini odločil tekmo.

Tako kot vodilno moštvo vzhoda je v soboto na domačem igrišču izgubilo tudi vodilno moštvo zahoda in sploh najuspešnejše moštvo lige, Vancouver. S 4:2 ga je ugnal Winnipeg, pri vseh golih, dva je dosegel Gabriel Vilardi, je sodeloval Mark Scheifele, prispeval je gol in tri podaje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
18. 02. 2024 08.17
+25
Čestitam Anže za tvoj gol za izenačenje in lepo da ste zmagali!!