Zimski športi

Križan na čelu SZS zamenjal Žureja

Ljubljana, 22. 09. 2015 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smučarska zveza Slovenije bo v novo tekmovalno sezono zakorakala z novim direktorjem. Namesto Jurija Žureja, ki je minuli mesec zaradi osebnih razlogov oziroma nenehnih napadov nanj, povezanih z njegovim delom, odstopil, bo direktorsko funkcijo na zvezi novembra prevzel Jožko Križan, dosedanji poslovni vodja panoge za alpsko smučanje.

Jožka Križana, ki se je pred letošnjim prihodom na smučarsko zvezo od leta 2009 ukvarjal s področjem marketinga na Olimpijskem komiteju Slovenije, nekaj časa je bil tudi direktor podjetja OKS Olimp, je izbral predsednik Smučarske zveze Slovenija Enzo Smrekar.

Jurija Žureja (na sliki) bo zamenjal Jožko Križan.
Jurija Žureja (na sliki) bo zamenjal Jožko Križan. FOTO: Miro Majcen

Izvršilni odbor krovne nacionalne smučarske organizacije je Križana imenoval na današnji seji v prostorih SZS na Podutiški v Ljubljani, brez glasu proti, vzdržal se je le podpredsednik zveze Drago Bahun, ne zaradi nasprotovanja imenovanju, temveč, kot je pojasnil, bi moral novi direktor najprej opravljati direktorsko funkcijo kot vršilec dolžnosti. Križana je na smučarsko zvezo pripeljal Iztok Klančnik, predsednik zbora in odbora panoge za alpsko smučanje. Križan bo novo funkcijo nastopil 1. novembra.

"Najprej bi se zahvalil predsedniku, da je v meni prepoznal osebo, ki je vredna te kandidature," je v uvodu povedal Križan, član smučarskega kluba Rogaška, sicer učitelj alpskega smučanja 2. stopnje ter po izobrazbi družboslovni informatik z izkušnjami z delom v gospodarstvu. "Na olimpijskem komiteju sem s strokovnostjo in novimi pristopi pomagal soustvarjati položaj, ki ga ima na poslovnem področju. Sem oseba, ki daje veliko na osebne stike in gradnjo odnosov ter povezovanje," je dejal Križan, ki je med osnovnimi nalogami omenil nadaljevanje sanacijskega načrta, ki se izvaja, ter povezovanje zveze v homogeno celoto, ki bo tako delovala navznoter in navzven. "Najprej želim, da skupaj predihamo naše poslanstvo, vrednote in vizijo," je še dejal Križan, ki želi, da bi z začetkom nove tekmovalne sezone v ospredje prišli predvsem športne vsebine in športniki.

Dolgoletni predsednik OKS Janez Kocijančič, član IO SZS, je potrdil, da je Križan v času, ko je bil njegov sodelavec, dobro opravljal svoje delo: "Vrhunski je bil na področju marketinga v pridobivanju sredstev, se bo pa še moral izuriti v kontroli trošenja sredstev na zvezi, saj mora ustvariti takšen sistem, da ta ne bežijo in da se post festum ugotavljajo težave."

Jurij Žurej je odstopno izjavo podal minuli mesec, s svojo nepreklicno odločitvijo pa seznanil člane izvršilnega odbora. Kot razlog za odstop je navedel nenehne napade nanj v anonimkah s strani predstavnikov društev, članic zveze v zvezi z razdeljevanjem finančne pogače. Glede na to, da bo novi direktor svojo funkcijo uradno nastopil novembra, bo Žurej do 31. oktobra še opravljal direktorsko funkcijo ter pripravil vse potrebno za mirno primopredajo poslov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.