Zimski športi

Lahko novi selektor skakalcev Bertoncelj uspehe z mladinci preslika na člane?

Ljubljana, 28. 03. 2018 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je postalo jasno, da bo Gorana Janusa na mestu selektorja slovenskih smučarskih skakalcev zamenjal Gorazd Bertoncelj, so se mnogi vprašali po pravilnosti izbora predsednika zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča. Bertoncelj je žel uspehe z mlado reprezentanco, jih bo ponovil še s člansko?

Gorazd Bertoncelj bo odslej vodil slovenske skakalce.
Gorazd Bertoncelj bo odslej vodil slovenske skakalce. FOTO: 24ur.com
Gorazd Bertoncelj se je slovenski reprezentanci v smučarskih skokih pridružil pred sedmimi leti in prevzel vodenje mladinske selekcije. Pred tem je diplomant Fakultete za šport v Ljubljani deloval v kranjskem klubu, kot prvi mož mlajših skakalcev pa je hitro opozoril nase. V sedmih letih je namreč svoje varovance popeljal do dveh naslovov ekipnih svetovnih prvakov, tudi v posamični konkurenci kolajn ni primanjkovalo. Pod njegovim vodstvom sta se naslova svetovnega prvaka tako veselila Nejc Dežman in Jaka Hvala, ki je bil enkrat tudi svetovni podprvak, srebrno kolajno je osvojil še Domen Prevc. Prav najmlajši izmed bratov Prevc je bil v minuli sezoni, za kar gre veliko zaslug prav Bertonclju, največje odkritje. Vknjižil je namreč štiri zmage, eno drugo in eno tretje mesto, ob tem pa je nekaj časa celo nosil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V pravkar končani sezoni so se iz mlade reprezentance v ospredje izstrelili Tilen Bartol, Timi Zajc in Žiga Jelar, ki so se izkazali tudi v svetovnem pokalu. S slednjimi je Bertoncelj izkušnje nabiral tudi na novoletni turneji štirih skakalnic in požel veliko simpatij. Vsi trije skakalci so namreč osvajali točke, za najbolj odmevno uvrstitev pa je v Garmisch-Partenkirchnu poskrbel Bartol, ki je zasedel izjemno visoko peto mesto. Za (senzacionalno) uvrstitvijo na zmagovalni oder, na katerem so stali zvezdniki smučarskih skokov Kamil Stoch, Richard Freitag in Anders Fannemel, mu je zmanjkala le točka in tri desetinke. Bertoncelj bo tako spoštovanja vredne rezultate poskušal ponoviti še kot selektor članske izbrane vrste, v kateri naj bi po osmih letih uspešnega sodelovanja med skakalci in glavnim trenerjem Goranom Janusom prišlo do prevelike nasičenosti.

Goran Janus bo prevzel vlogo športnega direktorja.
Goran Janus bo prevzel vlogo športnega direktorja. FOTO: Damjan Žibert

Janus kljub temu ostaja član reprezentance. Odslej bo namreč opravljal funkcijo športnega direktorja. Njegov dosedanji pomočnik Jani Grilc bo prevzel mlado reprezentanco. Na čelu ženske izbrane vrste ostaja Stane Baloh, B-reprezentanco pa bo še naprej vodil Igor Medved, ki je bil ob Bertonclju, po besedah Ljuba Jasniča, drugi kandidat za selektorja članske reprezentance.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štof
29. 03. 2018 11.03
+1
Komunajzer Jasnić go home!
janmar1234
28. 03. 2018 17.24
+2
Dajmo mu priložnost, pokazal se je kot dober trener mladih, kateri so nas letos lepo presenetili, dajmo mu čas....
martinov
28. 03. 2018 12.48
+5
Nek metuzalem od Jasnilča ima moč, da lahko dela kar mu paše !!
-9
nima šanc neiskušenec😡
-5
živel bo na lovorikah Janusa..če bo uspeh se bo hvalil ,če bo neuspeh pa bo Janus kriv...ja ja kot tipični povzpetnik