Zimski športi

Lampičeva le pet stotink do finala, a do uvrstitve kariere, zmaga za Caspersen Fallo

Drammen, 03. 02. 2016 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je na tekmi svetovnega pokala v Drammnu dokazala svoj talent. Mlada, 20-letna Medvodčanka je v sprintu v klasični tehniki zasedla sedmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Doslej je bila njena najboljša uvrstitev 11. mesto. Zmagala je Meike Caspersen Falla.

Lampičeva je končala na sedmem mestu.
Lampičeva je končala na sedmem mestu. FOTO: Miro Majcen

Za finalom je zaostala za vsega pet stotink, za kolikor je bila v polfinalu v njeni skupini hitrejša Norvežanka Heidi Weng. Za Slovenko je bil usoden nekoliko slabši vhod v cilj.

Nika Razinger je zasedla 17., Vesna Fabjan pa 44. mesto. Norvežanke so sicer zabeležile dvojno zmago, najhitrejša je bila Meike Caspersen Falla pred Ingvild Flugstad Oestberg, tretje mesto je zasedla Rusinja Natalija Matvejeva. Pri moških so Norvežani zasedli prva štiri mesta, najboljši je bil Petter Northug pred Olo Vignom Hattestadom in Eirikom Brandsdalom.

"Vedno sem pozitivna, nasmejana. Bila sem sicer nekoliko živčna. Zdelo se mi je, da danes lahko, da sem bila dovolj močna. Takšnega rezultata pa nisem pričakovala. Startala sem zelo dobro, največ težav sem imela na zadnjem klancu pred spustom. V zaključku pa sem bila vedno zelo močna. Žal sem obstala v polfinalu. Imela sem nekoliko smole, saj mi je v finišu v zadnjem koraku spodrsnilo, ampak to se dogaja v športu. Prva skupina je bila nekoliko močnejša, vendar menim, da sem bila v finišu še vedno zelo močna, a je na koncu nekaj zmanjkalo. Znam se dobro spuščati. Morda me je rešilo, da sem šla zadnja na spust, saj je v zadnjem ovinku Finka padla. Na hitro sem odvila in pridobila nekaj hitrosti," je po tekmi menila Lampičeva.

Izidi, ženske:
1. Meike Caspersen Falla (Nor)
2. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor)
3. Natalija Matvejeva (Rus)
4. Krista Parmakoski (Fin)
5. Heidi Weng (Nor)
...
7. Anamarija Lampič (Slo)
17. Nika Razinger (Slo)
44. Vesna Fabjan (Slo)

Moški:
1. Petter Northug (Nor)
2. Ola Vigen Hattestad (Nor)
3. Eirik Brandsdal (Nor)
4. Finn Haagen Krogh (Nor)
5. Teodor Peterson (Šve)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.