Lizeroux na kraju zadnje zmage: Nimam pojma, kako bo ...

Nekdanji zmagovalec kranjskogorske preizkušnje svetovnega pokala Julien Lizeroux se je po dveletnem premoru vrnil na bele strmine. Francoz je nastopil kot predtekmovalec, v prihodnji sezoni pa si želi konstantnega uvrščanja med 30 najboljših.

Zmagovalec kranjskogorskega slaloma iz leta 2009 Julien Lizeroux se je vrnil na bele strmine. Potem ko je dve sezoni izpustil zaradi težav s koleni, je odločen, da se v prihodnjem tekmovalnem letu vrne med najboljše oz. vsaj zasede mesto med trideseterico najboljših, kar pa bo po dolgi odsotnosti kar težko. "Počutim se dobro, kot prvi predtekmovalec sem imel na progi zelo dobre pogoje, ampak verjamem, da bodo imeli vsi drugi kar veliko težav na progi, to pa je bil šele moj prvi nastop letošnje zime. V vsakem primeru je bilo zelo zabavno," je za 24ur.com dejal športnik, ki bo 5. septembra dopolnil 34 let. Prepričan je namreč, da v vijuganju med količki še ni rekel zadnje.

Julien Lizeroux

Julien Lizeroux se je na bele strmine vrnil kot predtekmovalec. (Foto: Damjan Žibert)

Dejstvo pa je, da bo do tekmovalne forme, takšne, ki ga je krasila v najboljših letih, težko priti. "Nimam pojma, kako bo. To je bil prvi test, želel sem preveriti fizično pripravljenost, želel sem videti, kako se telo odziva po 50 sekundah vijuganja med količki, dejstvo pa je, da je treba veliko delati na fizični pripravljenosti. Do konca letošnje sezone me čaka še nekaj tekem, potem pa poletne priprave, po katerih bo več jasnega, kaj in kako naprej," je dodal zmagovalec treh tekem svetovnega pokala. V sezoni 2009 je namreč poleg slaloma na slovenskem prizorišču moškega dela svetovnega pokala zmagal še v Kitzbüchelu, leto dni pozneje pa je bil najhitrejši v švicarskem Adelbodnu.

V prihodnji sezoni bržkone ne bo mogel biti bitke z najboljšimi, nedvomno pa bodo primarni cilji povezani s prebojem v drugi tek: "Moje želje so povezane z nastopanjem v drugi vožnji, ampak moj načrt je, da sem brez načrta. Poskušal bom smučati dobro in upam, da bo to dovolj."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev