Zimski športi

Lizeroux: Vprašajte na FIS

Kranjska Gora, 31. 01. 2010 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski alpski smučar Julien Lizeroux velja za enega glavnih favoritov na kranjskogorskem slalomu. Njegova želja sta dve stoodstotni vožnji.

Francoski specialist za slalom Julien Lizeroux je lani v Kranjski Gori dobil zahtevni slalom, a letos so stvari popolnoma drugačne. Pred najboljšimi smučarji na zemeljski obli bo v kratkem vrhunec sezone, za katerega vsi tako skrbno tempirajo formo. Odličje z olimpijskih iger namreč šteje dvojno, čeprav se francoski slalomist številka ena s tem ne ukvarja. Večjo težavo mu predstavlja stabilnost na stezi.

Lanske zmage na podkorenski strmini se še vsi dobro spomnimo. Tudi sami se je najbrž?
"Še kako dobro, čeprav sem se zadnje tedne več ukvarjal sam s sabo in s svojo formo. Nisem še povsem stabilen, delam male napake in zato časi niso takšni, kot bi si želel. Drugače je, ko odpeljem, tako kot znam."

Julien Lizeroux
Julien Lizeroux FOTO: Damjan Žibert

S predstavo v Schladmingu ste napovedali, da boste v Kranjski Gori v najožjem krogu favoritov za zmago. So tudi vaše osebne želje ta hip povezane z zmago?
"Niso. Imam dve drugi želji. Prva je odpeljati 100-odstotno prvi tek in druga odpeljati 100-odstotno drugi tek. Če bom odpeljal dve stoodstotni vožnji, potem se lahko upravičeno nadejam dobrega rezultata, ne vem pa, če bo to dovolj za zmago."

Ted Ligety je na novinarski konferenci po koncu drugega veleslaloma dejal, da tekmuje in trenira brez premora že od 3. januarja. Se vam zdi, da ste preutrujeni?
"Januar je res zelo zahteven mesec, saj praktično potuješ iz tekme na tekmo, vmes pa je potrebno še trenirati in vsaj malo počivati. Mislim, da postajam imun na te zadeve. Pred nami je vrhunec sezone in ni časa za postavljanje tez o utrujenosti."

Kljub vsemu pa preobremenjenost prinaša poškodbe. So številne letošnje poškodbe posledica prenapornega tekmovalnega ritma?
"To boste morali povprašati na FIS. Dejstvo je, da je program tekem res naporen, a večina tekmovalcev je staknila poškodbo v pripravljalnem obdobju oz. na uvodnih tekmah."
 

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luka Aleš
31. 01. 2010 16.37
pepelka22 no dj mau se umir k sploh nimaš pojma kok je to naporn...
pepelka22
31. 01. 2010 09.55
dej dej no kaj jokate dnarje take dobite pol boste pa utrujeni ,po pejte pa delat za 600e pa nehite smucat,ne pa jokat prevec natrpan dej no 3 mesce morte kao neki delat pa vam je ze hudo,kaj bi vi 5 tekem n sezono pa miljone evrov a ne