Zimski športi

Manj snežnih treningov v novi sezoni

Rogla, 30. 07. 2015 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska smučarska reprezentanca je po seriji snežnih treningov na Möltallu preselila na Roglo, kjer opravljajo ključni del kondicijskih priprav. Ilka Štuhec se je s Smučarsko zvezo Slovenije dogovorila o kombinirani vadbi s svojo ekipo.

Na Rogli so se predstavile slovenske alpske smučarke, ki bodo prihodnjo sezono v odsotnosti Tine Maze lovile visoke uvrstitve v svetovnem pokalu. Svetovno prvenstvo bo 2017 v St. Moritzu, prihodnjo sezono bo tako vse podrejeno svetovnemu pokalu in Zlati lisici. Jedro reprezentance bodo sestavljale Ilka Štuhec, Ana Bucik, Ana Drev in Maruša Ferk. Omenjena četverica je predstavila svoje načrte za prihajajočo sezono, sicer je v ekipi A sedem smučark, v ekipi B pa še pet. Prihodnja sezona bo prva po dolgem času brez najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze, ki še ostaja na seznamu reprezentantk, a si je vzela leto premora.

Maruša Ferk, Ana Bucik in Ilka Štuhec
Maruša Ferk, Ana Bucik in Ilka Štuhec FOTO: SZS

Slovenska ekipa je letos potrebovala kar nekaj časa, da se je sestavila, dekleta pa še nimajo pogodb, ki so pri Zboru za alpsko smučanje v 'drugem branju' in bodo posameznikom predstavljene v teh dneh. Dekleta so od konca lanske sezone trenirala po svojih programih, zdaj pa so že zbrana na Rogli. Pred tem so šest dni trenirala na ledeniku Mölltal, kjer so bili pogoji dobri, a primanjkljaj treninga na snegu bo težko nadomestiti. Glavni trener Denis Šteharnik pravi, da bo program treninga moral prilagajati sredstvom, ki so na voljo. "Šest dni smo bili na Mölltalu, kjer smo imeli dobre razmere za trening. Treningu na snegu se zdaj pridružuje kondicija, nekje 20. avgusta pa se bomo spet odpravili na sneg. Glede na finančne zmožnosti se bomo odločali za dodaten trening na snegu, je pa res, da smo že precej dni tudi zamudili," je dejal Šteharnik.

Ilka ostaja v ekipi, a …
"Nekaj sem trenirala po posebnem programu, tudi na morju. Kondicijsko pripravo delam po svojem programu že od vseh zdravstvenih težav, do zdaj se je to obneslo zelo dobro. Kar se kolena tiče, je, kakršno je, me ne ovira, manjše poškodbe pa se hitro popravijo," je dejala Ilka Štuhec in dodala: "Dogovorili smo se, da je normalno, da je Denis Šteharnik moj trener, da delam pod SZS. A zaradi drugačnih potreb treninga hitrih disciplin opravljam ta trening sama v svojem režimu z dodatnimi ljudmi in na svoje stroške. Serviserka ostaja moja mama, vsi vemo, da ji gre dobro, poleg tega ne morem trenirati in vsega skupaj koordinirati sama, je pa zdaj poleg še en trener, to je Grega Koštomaj."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TRUMPP
30. 07. 2015 20.33
+5
Brez Tine je vse v riti,...