Zimski športi

Marguč: Rogla je enako pomembna kot SP

Zreče, 27. 01. 2015 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Karavana najboljših deskarjev na svetu se takoj po končanem SP v Kreischbergu konec tedna seli na Roglo, ki bo tretjič doslej gostila tekmo svetovnega pokala. Na progi Jasa se bodo deskarji in deskarke, med njimi tudi vsi najboljši Slovenci, pomerili v paralelnem veleslalomu.

Rok Marguč
Rok Marguč FOTO: Damjan Žibert

Organizatorji so na tekmo pripravljeni, za razliko od lanskega leta, ko so se ubadali s pomanjkanjem snega jih bo glede na vremensko napoved in izdatne snežne padavine v soboto čakalo odstranjevanje novega snega na progi. Kot je povedal vodja organizacijskega Aleš Slapar, trenutno še postavljajo tribune in spremljevalni objekti. V znamenju deskanja na snegu bo že petkovo večerno dogajanje v Zrečah, kjer bo na ploščadi pred termami potekalo žrebanje štartnih številk in zabava, bogat spremljevalni program pa organizatorji obljubljajo tudi na Rogli v času tekmovanja. Doslej so prejeli prijave 91 tekmovalcev iz 18 držav, med njimi tudi vsi najboljši s Slovenci na čelu. Da kljub zaključku vrhunca sezone, nedavnega svetovnega prvenstva, vnema na Rogli ne bo nič manjša, sta obljubila oba "domačina" Rok Marguč in Glorija Kotnik. Bronasti iz Kreischberga je napovedal, da se bo maksimalno potrudil, da bi se vsi skupaj lahko tudi v soboto veselili uspeha, ob tem pa izrazil željo, da bi se na domači tekmi zbralo čim več gledalcev. "Pred sezono sem si zastavil dva cilja - svetovno prvenstvo in Roglo. Prvega sem že izpolnil in sem ga zdaj že pozabil, zato so vse moje misli usmerjene na Roglo. Doslej mi je tukaj dvakrat uspelo priti v četrtfinale, zato si želim preskoka. Upam, da drži rek, da gre v tretje rado," je dejal Marguč, ki ga veseli tudi dejstvo, da bo njegov največji konkurent kolega iz reprezentance Žan Košir.

Tudi za Kotnikovo, ki večji del zime preživi prav na Rogli, domača tekma pomeni velik izziv. Želi si, da bi ji prav tukaj uspele najboljše vožnje, ki jih sicer pokaže tudi na treningih. "Sezona se doslej ni odvijala po mojih pričakovanjih. Tudi na svetovnem prvenstvu mi ni najbolj uspelo, sem pa na slalomu z osmim časom druge vožnje vsaj dobila potrditev, da lahko pridem med najboljše, če mi uspe sestaviti dobro vožnjo," je dejala Kotnikova.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
28. 01. 2015 09.08
+2
Gašper Marguč in NE Rok Marguč. Žalostno. Še pisec članka ne pozna niti pravega imena športnika. Only in Slovenia. To je tako kot da greš v trgovino s prehrano pa nimaš pojma kaj je treba kupit.
pabo39
31. 01. 2015 09.04