Muffat-Jeandet s 27. mesta do zmage na kombinaciji, Čater zapravil dobro uvrstitev na slalomu

Zmagovalec alpske kombinacije v švicarskem Wengnu, ki šteje za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev, je Victor Muffat-Jeandet. Ta je z odličnim slalomom na vrh skočil po šele 27. mestu na smuku. Senzacijo je pripravil Rus Pavel Trihičev, ki je na drugo mesto skočil z 29. mesta na smuku. Izmed slovenske šesterice so se med točke prebili trije. Najboljši je bil Martin Čater (26.).

Martin Čater

Čatru se je nastop na slalomu povsem ponesrečil. (Foto: AP)

Za Martinom Čaterjem, ki je bil po smuku 13., sta se zvrstila Klemen Kosi (27.) in Miha Hrobat (28.). Tilen Debelak je ostal izven trideseterice, osvojil je 41. mesto.

Po smuku je vodil Avstrijec Vincent Kriechmayr, a slaloma ni dokončal, tako da bodo Avstrijci še nekaj časa morali počakati na kombinacijsko zmago. Zadnji, ki mu je uspelo slaviti, je bil Romed Baumann (februar 2012). Mali kristalni globus v tej disciplini je osvojil Italijan Peter Fill, ki je bil tokrat tretji z dobro sekundo zaostanka (+1,15). 

Francoza Alexisa Pinturaulta, ki je dobil uvodno kombinacijo v Bormiu, ni bilo na startu. Zato pa je tudi na drugi in zadnji moški kombinaciji v sezoni slavil Francoz. Muffat-Jeandet je prvo zmago v svetovnem pokalu osvojil iz ozadja. Na kombinacijskem smuku je vpisal komaj 27. čas, z zaostankom kar 2,55 sekunde za najhitrejšim na smuku Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem, ki je odstopil na slalomski progi.

V finalu je na še nenačeti slalomski progi veliko pridobil tudi Rus Trihičev, ki je bil 29. na smuku, z zaostankom 2,59 sekunde za takrat vodilnim, in se veselil svojih prvih stopničk v svetovnem pokalu. Boj za tretje mesto in kombinacijski seštevek je dobil Italijan Fill (+1,15), ki je za eno stotinko sekunde prehitel Norvežana Kjetila Jansruda. Fill je tako s 140 točkami dobil seštevek kombinacije po dveh tekmah, ki sta bili v tej sezoni v tej disciplini. Jansrud (110) je v seštevku kombinacije osvojil drugo mesto, z zaostankom 30 točk za Fillom, tretje mesto je v seštevku discipline osvojil Muffat-Jeandet (105), ki je s stopničk izrinil rojaka Pinturaulta.

Končni vrsti red:
1. Victor Muffat-Jeandet (Fra) 2:35,29
2. Pavel Trihičev (Rus) +0,96
3. Peter Fill (Ita) +1,15
4. Kjetil Jansrud (Nor) +1,16
5. Dominik Paris (Ita) +1,18
....
26. Martin Čater (Slo) +4,36
27. Klemen Kosi (Slo) +4,81
28. Miha Hrobat (Slo) +5,21
....
41. Tilen Debelak (Slo) +7,40

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
mornar21 12.01.2018 16:24:44
A mi lahko kdo razloži kaj dela Perko v svetovnem pokalu, še slalomisti ga šopajo?!?! 62.mesto po smuku! Čas za penzijo!
Več komentarjev