Zimski športi

Massi o Tinini odločitvi: Če gre dirkat, naj jih gre 'nažgat'

Sölden, 21. 10. 2016 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Arhitekt uspehov Tine Maze Andrea Massi se je kot vodja projekta Team to aMaze udeležil novinarske konference v Söldnu, na kateri je predstavila odločitev o koncu kariere vrhunske športnice. Massi podpira Tinino odločitev, da še zadnjič nastopi v Mariboru, a le, če bo res pripravljena "za jih nažgat'".

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Odzivi na odločitev
    02:47
    Iz 24UR: Odzivi na odločitev
  • Iz 24UR: Izhodišča za novo sezono
    01:28
    Iz 24UR: Izhodišča za novo sezono
  • Iz 24UR: Vrhunec na Pohorju
    02:37
    Iz 24UR: Vrhunec na Pohorju
  • Iz 24UR: Selitev v Švico?
    01:48
    Iz 24UR: Selitev v Švico?
  • Iz 24UR: Blagovna znamka
    02:06
    Iz 24UR: Blagovna znamka

Tina Maze se je odločila, da svojo športno pot konča na tekmi za Zlato lisico v Mariboru.
Tina Maze se je odločila, da svojo športno pot konča na tekmi za Zlato lisico v Mariboru. FOTO: Damjan Žibert
"Team to aMaze je malo nora ideja, ki jo je težko opisati s samo enim pridevnikom in opisati samo z enim pridevnikom, kaj vse je bilo narejeno. Uporabil bi več pridevnikov, malo noro, malo genialno, neverjetni talent, ki je Tina Maze, in revolucionarno. Ko me kličejo na kakšno predavanje, poslušam, da bi vsi radi naredili revolucijo, ko greš proti enemu sistemu, kot smo šli mi proti sistemu Smučarske zveze Slovenije. Vsi mladi bi radi bili revolucionarji, moraš pa biti revolucionar in narediti nekaj boljšega, ne pa biti revolucionar, da rušiš sisteme in potem ne narediš boljšega. Narediti nekaj novega je bilo težko, nam je uspelo," je povedal Andrea Massi po koncu novinarske konference, ki jo uvršča med najtežje trenutke v karieri.
O slovenskem smučanju in smučarjih bodo govorili tudi v nedeljo v oddaji 24UR v rubriki 24UR FOKUS.


"To so bili zelo težki trenutki, zlasti ko si vodil tako ekipo s takšnimi uspehi. Ta stvar mi je vzela spanje v noči na četrtek, bil je eden od top tri najtežjih dni kariere. Preostala dva sta bila olimpijske igre v Sočiju in dogajanje med prvo in drugo vožnjo veleslaloma na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Val d'Iseru, ko je Tina s 15. mesta osvojila drugo mesto in prvo kolajno na SP. Teh trenutkov med tekoma, ko sem jo motiviral, ne želim nikoli več ponoviti. Drugi trenutek je bila tista napaka v ciljni strmini smuka v Sočiju, ko je cel svet mislil, da je šla kolajna po vodi, jaz pa sem hotel, da pripelje zlato nazaj v Slovenijo."

Andrea Massi je tvorec uspehov Tine Maze
Andrea Massi je tvorec uspehov Tine Maze FOTO: Damjan Žibert
V ekipi Team to aMaze, ki sta jo ustanovila Andrea Massi in Tina Maze, sta se v uspešni simbiozi srečala dva svetova, italijanski in slovenski ter dva načina razmišljanja. Massi zavrača splošne stereotipe o značaju narodov: "Ne verjamem v neskončno samozavest Italijanov. Sem videl toliko Italijanov počepniti med prvim in drugim tekom na olimpijskih igrah, ko so iskali izgovore v podlagi in vidljivosti, pa sem videl Slovenko reagirati, kot da bi jo kdo spustil z verige in to pokazati celemu svetu. Tako da ne verjamem, da lahko kar tako kategoriziramo. Slovenec ima dve nogi in dve roki, tako kot Italijan." Massi ne nasprotuje Tininim načrtom, da se od športne kariere poslovi pred svojimi navijači na Zlati lisici v Mariboru, a pravi, da to ni njegova odločitev in da želi, da je pripravljena: "Veselim se končno tega, česar se veseli Tina. Moj nasvet je bil, da če gre dirkat, gre dirkat za jih nažgat', kot rečem jaz, mogoče iz tehničnega in fizičnega vidika, če se bo fokusirala, brez obremenitev ... Sem proti vsakim kemikalijam, tudi aspirinov ne jemljem, ko me boli glava, pa me večkrat boli glava, ampak tisti dan bom mogoče moral poklicati dr. Matjaža Turela (reprezentančnega zdravnika op. p.) da mi malce pomaga."

"Bo treba pogledati tudi, kaj bo z odločitvijo Mednarodne smučarske zveze Fis glede startne številke. Upam, da bo Fis upoštevala to, kar Tini pripada. Pričakujem od Fise, da ne bo primitivna in da upošteva zgolj tisto, kar Tini pripada, torej da ji dovoli, da starta v prvi jakostni skupini. Večkrat se niso obnašali do nas korektno, upam, da se zdaj bodo. Če ji Pohorci 'zrihtajo' pet dni veleslalomskega treninga, ekskluzivnega, da ga ima samo ona, noben drug na svetu. Da v Sloveniji naredimo končno tako, kot v tujini obravnavajo Marcela Hirscherja ali Lindsey Vonn. Potem naj gre svobodno, tiste prve zavoje ravnine in naj se vrže potem dol v strmino," je še dodal Massi, ki kljub načrtom in novim poslovnim izzivom Tine Maze, v povezavi z blagovno znamko Fila in Eurosportom, ostaja sodelavec Smučarske zveze Slovenije. "Kot svetovalec in supervizor ostajam del vseh slovenskih smučarskih reprezentanc, z izjemo ženske. Ostal bom, dokler me bodo razumeli in dokler bodo znali izkoristiti moje 'skromno' znanje. Meni je v veliko veselje delati s slovenskimi športniki," je dejal Massi, ki sicer ni najbolj zadovoljen z obravnavo, ki jo je deležen s strani nekaterih slovenskih trenerjev, med njimi je tudi odgovorni trener ženske reprezentance za svetovni pokal.

Tina bo kariero nadaljevala, kot strokovna sodelavka Eurosporta.
Tina bo kariero nadaljevala, kot strokovna sodelavka Eurosporta. FOTO: Damjan Žibert

"Ogorčen sem, da me po odborih, predvsem, ko nisem prisoten, napadajo in opravljajo trenerji, ki nimajo stopničk v karieri. Tega mislim, da si ne zaslužim. Istočasno pa, zdaj, ko so bile težave za kondicijsko vadbo za moško ekipo v hitrih disciplinah, sem prišel takoj na pomoč. Nismo samo trenerji, ki smo dobro plačani, ki imamo lepe avtomobile in lepe obleke, naša prva funkcija je, da smo športni pedagogi, ki delamo z mladino in ki imamo določene odgovornosti. Če jim ne znaš izboljšati njihovega športnega življenja, naredi vsaj to, da jim ga ne pokvariš," je bil neposreden Massi, ki je septembra začel poučevati kot profesor telovadbe na višjih srednjih šolah v Gorici. Mazejeva je že dolgo razmišljala, da bi končala tekmovalno pot po sezoni svetovnega pokala 2014/15. Ta se je sklenila z dramatičnim finalom v Meribelu, na katerem je v boju za točke nato izgubila drugi veliki kristalni globus. V zvezi s tem je Massi dejal: "Najin pakt je bil jasen, da bom vodil to stvar do Meribela. Ta boj, ki smo ga izgubili z Anno (Fenninger) Veith je bil veliko bolj zanimiv kot, če bi Tina zmagala. Ta boj je imel veliko posledic. Primerjam ga z bojem, ki ga je imel Muhammad Ali. Gre za tisto finalno bitko, ko je zmagal in imel potem veliko zdravstvenih posledic. Anna Fenninger je imela potem hudo poškodbo. Ne rečem, da je bilo to posledično, sigurno pa je bila iztrošena od tega boja, ker sem jo videl, kakšna je bila na koncu, ko je dvignila veliki kristalni globus. Tina je izgubila globus, a je pridobila na zdravju. Kar je vedno najbolj pomembno. Nočem pretiravati z besedičenjem, ampak edino, s čimer se zares hvalim, je, da sem jo vedno pripeljal v Slovenijo zdravo. Dovolite mi, da se s tem hvalim."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Whos
22. 10. 2016 17.51
+0
Očitno vas veliko pozablja na Petra Prevca al kaj? Tina je ena sama, ampak pisat, da takega športnika in take uspehe koti jih je dosegla, ne bomo več imeli, je pa bosa. Prevc jo je že dosegel oz ji je vsaj zelo blizu, tako da se ne bati, da slovenci ne bomo imeli vrhunskih športnikov in velikih uspehov, ki jih bomo lahko proslavljali z našimi športniki.
MacekMuri75A
22. 10. 2016 12.35
+8
Tina Maze kapo dol. Prekosila si vse "namišljene" zvedze slovenskega alpskega smučanja ala Mitja Kunc in podobni. Hvala lepa za vse prelepe trenutke, najbolj pa bo meni osebno ostal tisti iz Soči-ja 2014, ko si privozila zlato olimpijsko kolajno v smuku ter par dni kasneje, ko si osvojila praktično neponovljivi dvojček - smuk - veleslalom. Ta uspeh enostavno pokaže, da si vsaj za razred boljša od Lindsey Vonn ter pokaže tvoj talent v pravi luči. Takoj zatem bi dodal še naslednje leto, kjer si na domačem terenu Lindsey Vonn osvojila ponovno praktično neponovljiv dvojček - svetovna in olimpijska prvakinja v smuku. Samo ugibamo lahko, kaj vse bi dosegla, če bi te Massi prevzel po prvi zmagi v svetovnem pokalu. Verjetno bi pisali o najboljši smučarki vseh časov. Drugo leto se zagotovo vidimo v Mariboru, saj šampionke takšnega kova še nismo imeli. Tina vse dobro pa ti želim tudi v osebnem življenju.
Mungos2
22. 10. 2016 17.00
+2
xxzlv4na
22. 10. 2016 12.26
+3
Tina veliko si trenirala in veliko tudi dosegla Zato kar si naredila za nas samo kapo dol in brez poškodb zahvala celotni tvoji ekipi
silberblack
22. 10. 2016 08.17
+2
Nekdo, ki se res bori in Tina se je res, lahko uživa vso pohvalo. Naj uživa, prigarala si je.
kapljač1
22. 10. 2016 08.00
-3
Se bo takšna pravljica slovencem še kdaj ponovila?
enuntm13
21. 10. 2016 22.26
+5
svoje je naredila...naj uživa...
jazpamislimtako
21. 10. 2016 21.59
+10
dinamitek
21. 10. 2016 21.15
-6
sam zarad natega sponzorjov je mal povlekla odhod v penzijo
kemuri
21. 10. 2016 20.34
+14
Sploh en spremljam smučanja, ne vem če sem si ogledal tri njene tekme v SP, ampak dajte ljudje božji, pa kaj je z vami ? Ženska je z naskokom največja slovenska športnica, pa vidim da mnogi pljuvajo po njej ? Ok. ni mi čisto jasno ker ne spremljam smučanja, ampak komu je kaj naredila da je tako sovraštvo do nje ? Hm..
fiftgear
21. 10. 2016 21.54
-12
sovraštvo je le malo premočna beseda, mislim da antipatičnost je bolj na mestu in bolj človeška
Frane Šajn
21. 10. 2016 19.05
+15
Tina bila si naša in tako naj tudi ostane. Dom je samo eden in domovina. Čeprav majhna in ne ravno dobra mati za vse. Hvala ti Tina za vse lepe trenutke pred malimi ekrani.
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 19.09
-6
Kollerik
21. 10. 2016 19.18
+3
Albatross
21. 10. 2016 18.54
-4
Podrla je veliko rekordov. Najbrž tudi tega v najdaljšem poslavljanju od belih strmin...
kajenješkodi
21. 10. 2016 18.11
-9
več kot očitno je, da ni preveč priljubljena to na svoji koži občuti tudi sama zato pa se seli v švico... ko se je poslovila majdičeva in peterka pa se je pisalo v samih superlativih...zakaj?? KOT ŠPORTNIK MOREŠ BITI TUDI ČLOVEK...
mackon08
21. 10. 2016 18.24
+22
Ne bluzi, v švico se seli ker bi ji tukaj naša banda vse pokradla, tam pa bo lahko normalno delala in služila. Kar se pa tiče kot človek je Tina vrhunski, samo ti si nevoščljiv.
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 18.56
+0
kajenješkodi. Pri nas doma mačkon spi pod mizo. Tako lepo si (mu) povedal da bom sedaj z veseljem enega prižga.
Mungos2
21. 10. 2016 18.59
+5
mackon08, kot človek ni tako vrhunska kot smučarka!!!!
Andrej Merljak
21. 10. 2016 19.19
+14
Pa kaj so mogoče omenjeni športniki hišne mačke in ne ljudje. Vrhunka v športu je bila Mazejeva zanesljivo TOP. In pripomogla, da SLO manj zamenjujejo s Slovaško. Še več takih!! Če ne razumeš. Rada bi se častno poslovila od vrhunskega športa. Meni sta oba, Massi in Tina simpatika. EU je večkrat poslušala SLO himno na njen račun!!!
Kollerik
21. 10. 2016 19.19
+4
Mungos.... če res navija za puklastega, potem je tvoja navedba (morda) na mestu...
Kollerik
21. 10. 2016 19.33
+2
Kollerik
21. 10. 2016 19.34
+6
....mislim, tole glede navijanja za jj. Še ni bilo osebe, ki bi naredila toliko škode samostojni državi.
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 19.58
-6
Glej ,glej. Tudi tukaj se oglašajo Stanovnikovi praporščaki, ali njihovi sorodniki, v neprestanem strahu, da jim Janša odvzame sleparske privilegije.
Andrej Merljak
21. 10. 2016 20.07
+5
Saj JJ ne ve niti od kod mu izvira premoženje. Jaz za svoje vem.
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 20.21
-1
Seveda veš, ker si na zavodu. Tisti ki nima premoženja dobiva 280 evrov. To si hitel povedat da nimaš premoženja.
Kollerik
21. 10. 2016 20.30
+4
Saturnsky, ne nakladaj oslarij, ker me ne poznaš! Tvoj prefarbani Janša in tebi podobni lahko meni kaj odvzamejo samo preko mojega trupla, kajti vse sem zaslužil z delom! In pa... mnogo nas je Stanovnikov, več kot si mislite in verjamem, da se neugodno počutiš, kajti z barabami še nismo čisto poravnali.
mackon08
21. 10. 2016 17.22
+19
Vsi tukaj ki kvasite bedarije, ki so plod vaše nesposobnosti in ste nevoščljivi, sporočam tole. Tina je šampionka kot je še dolgo ne bomo imeli, ali pa sploh ne več. želim ji da uspe v poslovnem in privatnem življenju. Šinfate jo pa sami takšni ki dalje od kavča in čipsa zalitim z pivom še niste prišli. Malo se zamislite.
ecnarf
21. 10. 2016 18.55
-1
preveč se šopiri naj gre kamor hoče in naj bo že enkrat tiho
kajenješkodi
21. 10. 2016 18.58
-3
mackonluzer...kaj ti veš kaj je kdo dosegel...vsak ima pravico do svojega mnenja...kaj te moti?mogoče te žuli ker si na borzi pa nimaš za čike in pir...ti posodim?? bednik
Kollerik
21. 10. 2016 19.37
+3
mačkon08 ima popolnoma prav, poba.... SPOŠTOVANJE je pojem, ki ga vidva z ecrafom očitno ne poznata....Pa tudi ti imaš prav, kajenješkodi.... vsak ima pravico do svojega mnenja. Definitivno. Pa naj bo žalostno, bedno ali kakorkoli....
fiftgear
21. 10. 2016 19.59
-4
kaj res kolerika, tina tako zelo spoštuje slovenijo da na neki kvazi konferenci govori najslabšo angleščino kar sem jih slišal zadnji čas - toliko o spoštovanju a ne. Če bi res bila karakter bi govorila lepo slovensko, pa naj si dobijo prevajalce, no itak so jih rabili, ubogi poslušalci eurosporta, po moje bodo po nekaj tekmah z njenim komentiranjem kmalu zamenjali kanal
Kollerik
21. 10. 2016 20.33
+3
No ja...če hočeš, se pač lahko vpikneš v vsako mišjo dlako, zato zaradi debla ne vidiš celega gozda. Dejstva pa so na dlani in mačkon08 jih je prav lepo strnil.
thetech
21. 10. 2016 22.24
+4
@fiftgear Seveda, ker drugi športniki na konferencah in v intervjujih vedno govorijo izključno v materinskem jeziku.. Lep primer so vsekakor Ronaldo, Ibrahimović, Marquez, Rossi in kup drugih..
fiftgear
21. 10. 2016 22.30
-2
od njih se še nihče ni poslovil, oziroma zaključil njihove uspešne športne poti
thetech
21. 10. 2016 22.43
+1
V tvojem predzadnjem komentarju pogrešam besedo poslovilni .. V tem primeru bi bila tvoja zadnja replika smiselna.. Je pa hecno, da si kar naenkrat zaostril pogoje, da mora biti poslovilna konferenca izključno v materinskem jeziku.. No, jaz vem za vsaj 20 tujih športnikov, ki so imeli tudi poslovilno konferenco v angleškem jeziku..In kako se boš zagovarjal sedaj? Katero neumnost boš zopet potegnil na dan? No pa, da ti povem še zakaj so poslovilne konference običajno v angleškem jeziku.. Gre pač za poslovni odnos med športnikom in sponzorji.. Vsak športnik ima do sponzorjev določene obveznosti in ta je ena izmed njih... Ker so pogodbe običajno med sponzorjem in športnikom v angleškem jeziku, mora športnik o vseh svojih poškodbah in aktivnostih obvestiti sponzorje izključno v jeziku pogodbe... Ah... nima smisla... :)
Mungos2
21. 10. 2016 17.08
+1
Glede na njeno kvaliteto, lahko revijalno odsmuča vzvratno ! Kaj pa sedaj, otroci in ostalo ?? Poroka, služba, policija,učiteljica ?? Muca jezik popapala ??
Andrej Merljak
21. 10. 2016 20.37
-3
Pa kaj se te tebe tiče njena poroka, otroci... Ko se bo nameravala poročiti se bo sama odločila. Zame pa je uradna poroka neki brez zvezen kos papirja. V partnestvu lahko živim tudi brez tistega papirja! Če se dva strinjata, da bosta živela skupaj, tega ni potrebno razglašati na Matičnem uradu in v Cerkvi. Prstana si lahko izmenjava tudi na pikniku v družbi prijateljev.
Andrej Merljak
21. 10. 2016 20.39
Padra
21. 10. 2016 15.16
-19
K O N Č N O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! spokaj že afna..........................
brabusednet
21. 10. 2016 15.46
+5
Kako bi se ti afnal,če bi sploh stat na smučeh znal,norc.Kaj si pa ti dosegel v športu ali sploh v življenju,verjetno nič.
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 16.07
-10
Gdo je pa že slišal za neko Tino Maze v Španiji,Franciji, Angliji,ali v J. Ameriki. Za večinski svet se smučaqnje ne prišteva k športom, temveč rekreaciji.
aristotel
21. 10. 2016 16.16
+3
saturnsky v Španiji in posebno v Franciji so bili in so še vrhunski smučarji če to ne veš se ne oglašaj in ne piši bedarij...
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 16.36
-5
Ma daj, pri njih je nogomet in samo nogomet. Vprašaj ti Zidana, Griezmana, ali Messija, če je že slišal za Tino Maze. Ta tvoja fama velja en mesec v letu, ob globokem dremežu.
biser2011
21. 10. 2016 17.23
+2
Ne vem zakaj se oglašajo tu v komentarje, tisti, ki niso ljubitelji tega športa? Morda so pa to le osebe , ki so na nek način povezane in se pač oglašajo tako, ker niso prepoznavni in si na ta način dajo duška. Jaz nisem ljubitelj nogometa in enostavno to zadevo prezrem in ne komentiram. Mi je pa pri nogometu zelo moteče, kar počnejo z igralci, ki jih za mastne dnarce prodajajo, kot prostitutke. Za razliko od smučarjev in skakalcev, ki tekmuje vsak zase in še v drugih posamičnih športih. Tako da se ekipni športi ne morejo primerjati s posamičnimi športniki. lp
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 18.15
+1
biser. Paše kako spremljaš nogomet, dobro si podal oceno, si pa smučarski fanatik. Priznaj,da se okrog Prevca in Mazetke pretirava in da ni to tiso. Točno vemo kaj svet navdušuje in da to ni smučanje. Naši novinarji nimajo hrabrosti, da bi rekli tukaj gledalsvu resnico, da dve,tri države malo resneje to spremljajo, ostali svet pa skoraj nič. Za enkrat sejim(še) ta megla dobro prodaja.
kajenješkodi
21. 10. 2016 19.18
-1
Kollerik
21. 10. 2016 19.22
-1
biser2011, ma pusti beddake... so pač majhni v svoji provincialni nevoščljivosti. Okvarjeni de Slovenski genov pač.
kemuri
21. 10. 2016 20.42
+1
saturnsky..se strinjam s teboj, s smučanjem se resno ukvarja 8 držav, to pač ni svetovno gledano priznan šport..je pa Tina na pram ostalim slovenskim športnicam kljub vsemu daleč pred vsemi.
kemuri
21. 10. 2016 20.45
+1
saturnsky..mi vedno poveličujemo športe ki prinašajo kolajne, ne glede na to za kak hobi šport se gre, to kaže na našo majhnost..za našo državo je več vredno olimpijsko zlato v metu kladva, kot pa nastop naše nogometne reprezentance za Mundial, ki ga spremlja 3 miliarde ljudi in dela zares promocijo SLoveniji..kdo te gleda met kladva ?
nemski_ovcar
21. 10. 2016 13.46
+5
Vse OK bila je odlična. Sedaj pa je čas ,da se govori še o čem. Ko bi bila naša cela država in življenje v njej tako odlično, pa službe..itd... Naj se raje dela na tem in govori. Od uspehov Tine v bistvu nimamo nič.
saturnsky23 saturnsky23
21. 10. 2016 13.28
-9
Sramota. V zgodovini športa je bilo doslej ogromno pomembnih iz vrhunskih športov, ki so spoštljivo odhajali. Kar dela pa tale, ne veš kaj ji reči, je blamaža. Sramota gre tudi Slovenskemu novinarsvu, bilo jih je na desetine v Avstriji, ki podpira tale cirkus s samo eno točko: Nastop klovnov.
Kollerik
21. 10. 2016 19.22
+4
mastaflash
21. 10. 2016 13.08
-12
dej poberta se ze s scene, cas za nove obraze
den456
21. 10. 2016 22.19
A bodo kmalu volitve, da iščeš nove obraze?
aristotel
21. 10. 2016 11.42
+21
Naj se poslovi in pride na cilj ali pa tudi ne samo da ne bo kakšne nepotrebne poškodbe srce hoče telo več ne zmore to je neizpodbitno dejstvo ne more se več toliko pripraviti da jim bi bila konkurenčna pa tudi potrebno ji ni da bi se dokazovala še enkrat kapo dol.............za vse kar je dosegla in dala mali Sloveniji.
biser2011
21. 10. 2016 11.24
+45
Če ne bi bilo TINE in če ne bi bilo Massija, ne bi bilo TEAM TO AMAZE ! Tako pa smo lahko ponosni na to, kar bo pisala zgodovina. A preteklo bo mnogo, mnogo čas , da se bo to ponovilo, če se bo? A mnogo bo takšnih, ki tega ne bodo dočakali , morda tudi jaz!.....( "Vsi boste umrli, morda tudi jaz!" )........Zato pa se veselimo vsakega dne , ki ga preživimo in vsakega uspeha , ki ga doživimo!