Zimski športi

Mikaela Shiffrin pred olimpijskimi nastopi: Želela bi si tekmovati v vseh disciplinah, a nimam dovolj moči za to

Pjongčang, 10. 02. 2018 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju Američanka Mikaela Shiffrin si je po rahlem padcu v formi konec januarja vzela nekaj časa za počitek pred olimpijskimi nastopi. Kot pravi, ji je počitek dobro del, tako da je spet "bolj podobna sebi", kar pa ne pomeni, da bo na igrah nastopila v vseh disciplinah.

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je v letošnji sezoni v tehničnih disciplinah nizala zmage kot po tekočem traku, prvo zmago v svetovnem pokalu pa je osvojila tudi v smuku, je 28. januarja doživela za njo zelo neznačilen odstop na slalomu za svetovni pokal v Lenzerheideju.

Mikaela Shiffrin je novinarjem še povedala, da olimpijsko medaljo iz Sočija hrani v nogavici. Prvo zlato na olimpijskih igrah si je priborila pred štirimi leti na slalomski preizkušnji, ko je bila stara le 18 let. Leto zatem je osvojila prvo od treh zaporednih naslovov svetovne prvakinje v slalomu.

Že teden pred tem je odstopila v veleslalomu in superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo. "Odstop tri vratca pred koncem slaloma v Lenzerheideju je bil znak, da moram narediti korak nazaj," je novinarjem v Pjongčangu povedala 22-letna smučarka, za katero bodo to druge olimpijske igre. Zato se je odločila izpustiti zadnje tri preizkušnje za svetovni pokal pred olimpijskimi igrami - paralelni slalom v Stockholmu in smuka v Garmisch-Partenkirchnu. "V tem času sem se res dobro spočila, odpotovala v Pjongčang in opravila nekaj treningov. Počutim se veliko bolje, veliko bolj podobna sebi." Kot dodaja, ji razmere na olimpijskih progah ustrezajo. "Kaže, da bo zelo zabavno tekmovati tu."

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin FOTO: AP

Njen prvi nastop v Pjongčangu bo v veleslalomu v ponedeljek, dva dni kasneje bo nastopila še v njeni najljubši disciplini, slalomu, v katerem bo tudi branila olimpijski naslov izpred štirih let v Sočiju. Kljub boljšemu počutju pa Američanka ni prepričana, da bo tekmovala tudi v hitrih disciplinah na olimpijskih igrah. "Želela bi si tekmovati v vseh disciplinah, a nisem prepričana, da imam dovolj moči za to," je še dodala.

"Trenutno se osredotočam na veleslalom in slalom, nato se bom posvetila hitrosti," je dodala. Zadnjo besedo glede njenih nastopov bodo sicer imeli trenerji, Shiffrinovi pa bo imela možnost, da se nastopu odpove, če se za nastop ne bo čutila pripravljeno. "Trenutno preučujemo vse možnosti," je pojasnila smučarka. 22-letnica sicer ne čuti pritiska favoritke. "Pričakovanja prihajajo predvsem z moje strani," je še povedala novinarjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pogan
10. 02. 2018 08.39
+1
Problem ni toliko v moči ampak v znanju, 2414