Na drugi tekmi skakalcev kar štirje Slovenci med prvo šesterico

Na sobotni tekmi smučarjev skakalcev na letošnji poletni veliki nagradi je slovenski reprezentant Jurij Tepeš zmagal, na nedeljski preizkušnji pa je zasedel drugo mesto in zaostal le za Japoncem Takeučijem. Med šesterico so tudi Naglič, Hrgota in Pungertar.

Na drugi zaporedni tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Almatyju so znova izvrstno nastopili slovenski skakalci. Na sobotni tekmi je zmagal Jurij Tepeš, še dva pa sta se uvrstila med deseterico, Jaka Hvala je bil šesti, Tomaž Naglič pa deseti.

Na nedeljski preizkušnji je po prvi seriji slovenski izbrani vrsti dobro kazalo. Vodil je Japonec Takeuči, drugi je bil Tepeš, tretji Norvežan Bardal, četrti, peti in šesti pa Naglič, Robert Hrgota in Matjaž Pungertar. Zanimivo je, da so prvi trije slovenski skakalci pristali pri daljavi 131,5 metra. Najdaljšo daljavo je imel Ammann (140 metrov), a je po pristanku padel. Druga serija je bila zaradi premočnega vetra odpovedana, tako da je ostalo pri izidih iz prve serije. Taku Takeuči je zbral 117,4 točke, Tepeš 115, Anders Bardal pa 112,8 točke. Naglič (110,9) je bil kot omenjeno četrti, Hrgota (109,9) peti in Pungertar (107,0) šesti. Jaka Hvala (104,4) je končal tik za najboljšo deseterico na 11. mestu, Robert Kranjec (99,3) je bil 16., Dejan Judež (98,7) pa na 19. mestu. Tepeš je v skupni razvrstitvi poletne velike nagrade na drugem mestu s 346 točkami, prvi je Nemec Andreas Wank, ki jih je zbral 409, tretji je Švicar Ammann s 305. Do konca sezone poletne VN sta še dve tekmi.

Jurij Tepeš

Jurij Tepeš (Foto: Damjan Žibert)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
liskub 23.09.2012 19:52:14
To so lepi rezultati samo tako naprej v zimsko sezono pa bomo imeli gledalci skokov še veliko veselih trenutkov.
Več komentarjev