Zimski športi

Na letalnici v Kulmu brez Freitaga, a s šesterico Slovencev

Bad Mitterndorf, 11. 01. 2018 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trener smučarskih skakalcev Goran Janus bo na letalnici v Kulmu priložnost dal šesterici slovenskih orlov, med njimi ni izkušenih Roberta Kranjca in Jurija Tepeša. Nastope v Avstriji bo izpustil tudi Nemec Richard Freitag, ki še ni nared po poškodbi.

Slovenski trener v smučarskih skokih Goran Janus je v ekipo za svetovni pokal v poletih na velikanki na Kulmu pri Bad Mitterndorfu uvrstil Petra in Domna Prevca, Žigo Jelarja, Anžeta Semeniča, Tilna Bartola in Jerneja Damjana. V ekipi tako ni prekaljenih letalcev Roberta Kranjca in Jurija Tepeša, ki sta v slabi formi. To bo generalka za svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki bo naslednji konec tedna v nemškem Oberstdorfu.

Najboljši nemški smučarski skakalec zime Richard Freitag se je odločil, da bo izpustil svetovni pokal konec tedna. Po padcu na tekmi novoletne turneje v Innsbrucku Freitag, ki je sicer na drugem mestu po točkovanju v skupnem seštevku svetovnega pokala, še ni nared in ne bo nastopil na letalnici na Kulmu, na kateri je z 244 metri še vedno rekorder Peter Prevc. Razlog za odpoved so bolečine v levem kolku.

Finski smučarski skakalec Janne Ahonen, petkratni zmagovalec novoletne turneje, pa se vrača v karavano svetovnega pokala in bo edini Finec med nastopajočimi na Kulmu. Ahonenu pa v tej olimpijski sezoni ne gre in je doslej najboljši izid zabeležil v Kuusamu, kjer je bil 34.

Goran Janus
Goran Janus FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdecaZvezda
12. 01. 2018 09.58
+0
Janus če ti zdaj ne uspe s to zasedbo,potem se pa spelji.
Bigbadjohn
11. 01. 2018 21.18
Posrečen naslov- šest Slovencev za enega Freitaga...
Farming Papo17
11. 01. 2018 19.29
-7
pri poletih je edino važno da preletiš hrbtišče skakalnice in takoj si pri 200 metrih z vzgornikom pa na parkirišču
marsikajve
11. 01. 2018 19.24
+2