Zimski športi

Na Pokljuki delajo s polno paro, proge morda nared že do sobote

Ljubljana, 01. 12. 2016 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav so visoke temperature pokljuško preizkušnjo za biatlonski svetovni pokal postavile pod manjši vprašaj, so organizatorji dobili bitko z vremenom, na roko pa jim je šla tudi ohladitev, ki je v teh dneh zajela državo. Vodja tekmovanja Matej Kordež pravi, da računa, da bo vse nared že do sobote.

Slovenski biatlonci in biatlonke želijo pred domačimi navijači doseči odmeven rezultat.
Slovenski biatlonci in biatlonke želijo pred domačimi navijači doseči odmeven rezultat. FOTO: Damjan Žibert

Če je v prejšnjem tednu o visokih temperaturah še kdo menil, da bi imela Pokljuka lahko težave s pripravo prog za izvedbo biatlonskega svetovnega pokala, ki bo na Rudnem polju od 9. do 11. decembra, je od četrtka naprej jasno, da so slovenski prireditelji potrdili izvedbo tekme, pri čemer so jim zelo pomagale tudi nizke temperature zadnjih dni. Da bo Pokljuka pripravljena na tekme, so organizatorji že obvestili tudi predstavnike Mednarodne biatlonske zveze (IBU). Že v torek so na planoti nad Bledom začeli z izvozom narejenega snega. Več kot 10.000 kubičnih metrov ga je bilo na kupih na stadionu, še približno toliko lanskega na deponiji, in sneg zdaj že razvažajo po progah. "Prvič smo se odločili, da to naredimo z dvema ekipama: ena dela na deponiji lanskega snega, ena na stadionski deponiji z letos narejenim snegom. Pri tem nam veliko pomaga tudi mehanizacija Slovenske vojske, ki je tudi sicer precej vpeta v pripravo tekmovanja. Vsak bager na deponiji ima svoje traktoriste za razvoz in manjši bager na progi, ki jo sproti ureja, tako da delo poteka čim bolj nemoteno. Nato izvajamo strojno preparacijo s snežnimi teptalci," je o poteku priprav povedal vodja tekmovanja Matej Kordež, ki računa, da bodo proge pripravljene že do sobote, a bodo za javnost ta konec tedna zaprte.

V organizacijskem komiteju poudarjajo, da je zanimanje za pokljuški konec tedna, prvi v Srednji Evropi, zelo veliko med tujimi navijači, pa tudi slovenskimi ljubitelji biatlona. "Prodali smo že več kot 500 večdnevnih navijaških paketov, pa tudi za dnevne vstopnice je zanimanje precejšnje, so pa še vedno na voljo," dodajajo. Ob tem prireditelji opozarjajo tudi na možnost brezplačnega prevoza z Bleda na Pokljuko. Pokljuški biatlonski teden se bo začel prihodnji četrtek z uradnima treningoma, v petek bosta na sporedu obe sprinterski preizkušnji, v soboto zasledovanji, v nedeljo pa še štafeti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.