Zimski športi

Fak in Pojetova na Pokljuki zasedla 11. mesto

Pokljuka, 02. 12. 2018 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Pokljuki se je s tekmo mešanih parov začel svetovni pokal v biatlonu. Slovenijo sta zastopala Urška Poje in Jakov Fak, ki sta zasedla 11. mesto. Zmaga je šla v roke norveški štafeti, druga je bila avstrijska, tretja pa ukrajinska dvojica.

Prva tri mesta so na uvodu v biatlonsko sezono na Pokljuki zasedle reprezentance Norveške, Avstrije in Ukrajine. Zmagala sta Norvežana Thekla Brun-Lie - Lars Helge Birkeland, druga sta bila Avstrijca Lisa Theresa Hauser - Simon Eder, tretja pa Ukrajinca Anastasija Merkušina - Artjom Tiščenko. V zadnji predaji so se za zmago borili Norvežan Lars Helge Birkeland, Avstrijec Simon Eder, Ukrajinec Artjom Tiščenko in Nemec Erik Lesser, ki pa je že po streljanju leže moral v kazenski krog in izpadel iz boja za stopničke. Na zadnjem streljanju sta si Norvežan in Avstrijec nato priborila manjšo prednost pred Tiščenkom, ki je moral popravljati zgrešen strel, v finišu pa je bil v smučini najmočnejši Norvežan

Slovenska dvojica Urška Poje - Jakov Fak je zasedla 11. mesto (+1.51.8, 9 zgrešenih strelov). "Zadovoljna sem, saj je led prebit, a strelski del se mi je ponesrečil. Bila sem premalo skoncentritrana," je po tekmi povedala Pojetova.

"Dvakrat sem zgrešil na zadnjem postanku, a tvegal sem, kar se je dalo, da bi pridobil kakšno mesto. Krog je zelo kratek in ni veliko možnosti za pridobivanje časa. Manjka tudi kakšen zahteven vzpon in tekmeci, ki so sicer slabši, se z dobrimi smučmi v skupini lahko peljejo zelo hitro. Tudi izšlo se je dobro. Z Urško sva tekmo začela na 22. mestu in na koncu je to v redu, sam pa seveda nisem zadovoljen z 11. mestom. Želim več, vemo pa tudi, da je Urška še neizkušena in da je opravila po najboljših močeh," je dejal Fak.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: AP

Izidi:
 1. Norveška                38:26,7 0+4
(Thekla Brun-Lie, Lars Helge Birkeland)
 2. Avstrija                 +  8,5 0+5
(Lisa Theresa Hauser, Simon Eder)
 3. Ukrajina                   20,7 0+1
(Anastazija Merkušina, Artjom Tiščenko)
 4. Francija                   30,3 1+9
 5. Švedska                    35,5 1+10
 6. Kanada                     37,8 0+10
 7. Rusija                     39,6 0+4
 8. Nemčija                    50,1 1+6
 9. Japonska                   50,3 0+4
10. Češka                    1:32,8 0+7
11. Slovenija                1:51,8 0+9
(Urška Poje, Jakov Fak)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.