Hokej

Borbeni duh zmajev premalo za točke na domačem ledu proti KAC-u, Dahlem po porazu nepreklicno odstopil!

Ljubljana, 31. 01. 2016 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 4. kroga 2. dela lige Ebel izgubili s celovško ekipo KAC z 2:3 (1:0, 1:2, 0:1). Zmaji so nastopili s popolnoma domačo zasedbo, po tekmi pa so za borbo prejeli tudi čestitke zmagovalne ekipe iz Celovca. Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je po tekmi odstopil trener zmajev Fabian Dahlem.

Dahlem se poslavlja od klopi
Dahlem se poslavlja od klopi FOTO: Damjan Žibert
Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je trener HDD Olimpije Fabian Dahlem danes odstopil zaradi osebnih razlogov. Vodilni možje ljubljanskega kluba imajo v ponedeljek sestanek, kjer bodo zbrali trenerja, ki bo Olimpijo vodil do konca sezone (do zaključka drugega dela Lige Ebel in do konca državnega prvenstva).

Borben duh proti KAC-u ni bil dovolj
Hokejisti Olimpije so v četrti dvoboj drugega delatako kot v Innsbrucku krenili s popolnoma domačo zasedbo, saj so vsi trije tujci še vedno poškodovani ali bolni. Še vedno tudi precej oslabljeni pa so proti Celovčanom začeli odločno, na koncu pa popustili in tesno izgubili. Ker so se zmaji zavedali, da njihovo že tako slabo izhodišče za končnico z vsakim porazom še dodatno pade, se niso predajali vnaprej.

Zmaji so povedli, a v zadnji tretjini so gostje prišli do odločilnega zadetka.
Zmaji so povedli, a v zadnji tretjini so gostje prišli do odločilnega zadetka. FOTO: Damjan Žibert
Z močno zdesetkano zasedbo - poleg poškodb v zadnjih dneh davek jemlje še bolezen, ki pustoši po garderobi tivolskega moštva, so se na čelu z vratarjem Tomažem Trelcem v začetnih minutah dobro upirali in preživeli nekajminutno terensko premoč gostov.

Sami pa so nato hitro izkoristili svoje priložnosti, pri prvi Gregorja Koblarja se je vratar gostov Bernd Brückler še izkazal, ob hitrem protinapadu in odličnem strelu mladega Krištofa Potočnika, ki v Ljubljani igra kot posojen hokejist Triglava, pa je bil nemočen in domači so vodili. Vodstvo bi bilo lahko še višje, če bi bil Matej Hočevar za malenkost spretnejši pred golom, ob prvem "power-playu" pa je Koblar zadel še vratnico.

Olimpiji so po porazu na twitter profilu čestitali tudi zmagovalci za navdušujoč borbeni duh.
Olimpiji so po porazu na twitter profilu čestitali tudi zmagovalci za navdušujoč borbeni duh. FOTO: Damjan Žibert

Prav neučinkovitost v igri z igralcem več je pozneje udarila domače. Med 21. in 26. minuto so imeli dvakrat igralca več in tudi več lepih priložnosti, zadeli pa niso. Že pred tem je gostujoča ekipa po prvi priložnosti v tretjini izenačila, sredi tekme pa so Celovčani po strelu skorajda z mrtvega kota presenetili Trelca in povedli. Nekaj minut zatem so rdeče-beli zadeli še vratnico. Ko se je že zdelo, da so gostje prevzeli vajeti, pa so zmaji še enkrat udarili; po ne posebej močnem, a zelo natančnem strelu Maksa Selana je plošček v 38. minuti že obstal na golovi črti tik ob vratnici, vratar Celovca pa ga je nato nerodno kar sam zbil v gol. A srečnega konca za zeleno-bele ni bilo. Potem ko sami niso izkoristili še ene številčne prednosti, so jo gostje in v 49. minuti povedli s 3:2. V zadnjih minutah so zmaji iskali še drugo izenačenje, v zadnjih 69 sekundah tudi brez vratarja, vendar pa tretjega zadetka ni bilo in vse tri točke so odšle na drugo stran Karavank.

Izid: 
Telemach Olimpija - KAC Celovec 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1110355
01. 02. 2016 15.42
+2
Vse kar je jasno pri Olimpiji je to, da imajo vedno na zalogi enega trenerja, to je Zajc.
Mitutoyo
01. 02. 2016 10.32
+4
Bebc od trenerja.....celo sezono glumi pa ne odstopi.....mau pred koncem pa dvigne roke nad vsem pa se naredi čeha.......kao... jst nič kriv......
šampijon
31. 01. 2016 21.01
+2
pa se sotlar na jesenice ,mogoce pa se kdo pozdrav v meglo
psv01
01. 02. 2016 10.47
+0
j1n
31. 01. 2016 21.00
+4