Zimski športi

Nove težave za smučarsko zvezo, plačati morajo še 40 tisoč evrov kazni

Pokljuka, 04. 10. 2014 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gradbena inšpekcija je Smučarski zvezi Slovenije naložila plačilo kazni v višini 40.000 evrov, ker do konca septembra ni zmanjšala vodnega zbiralnika, namenjenega zasneževanju, ki stoji v sklopu biatlonskega centra na Rudnem polju na Pokljuki.

SZS, ki se sooča z velikimi finančnimi težavami, je zaprosila za odlog plačila kazni in odlog zasutja bazena. Kot je še poročalo Delo, mora gradbeni inšpektor poleg tega odločiti še o predlogu zveze za obnovo postopka, predlog SZS za odpravo inšpekcijskih odločb po nadzorstveni pravici pa bo kot drugostopenjski organ obravnavalo ministrstvo za okolje in prostor.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar
Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar FOTO: Damjan Žibert

Agencija Republike Slovenije za okolje Arso je konec septembra zavrnila izdajo naravovarstvenega soglasja za povečani akumulacijski bazen, ki odstopa od gradbenega dovoljenja. Izvršbe oziroma zasutja bazena inšpektorji za zdaj ne bodo zahtevali, ker je vodni zbiralnik v varovanem območju in se pri gradbenih delih lahko grobo poseže v naravni prostor Triglavskega narodnega parka.

Na SZS so od upravne enote Radovljica že prejeli dovoljenje za zasipavanje akumulacijskega bazena pod določenimi pogoji. Za zasipanje morajo uporabiti le material s Pokljuke, vzpostaviti morajo režim ravnanja z dvoživkami, del pa ne smejo izvajati od 1. oktobra do 10. julija 2015. Predstavnik SZS za odnose z javnostmi Tomi Trbovc je za Delo povedal, da je inšpekcijska odločba v praksi neizvršljiva.

Za nameček pa SZS grozi vračilo 6,5 milijona evrov evropskega denarja za deset milijonov evrov vreden projekt biatlonskega centra, ker med pripravo projekta na SZS niso izvedli obvezne presoje vplivov na okolje. Na SZS se sicer lahko odvzemu denarja izognejo z izdelavo presoje vplivov na okolje, ki jo na ministrstvu za okolje in prostor še pripravljajo, ukrepe pa bodo predstavili sredi novembra.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vsevidi
06. 10. 2014 07.49
+1
Sedaj bo počlo še pr nordijcih. Skakalnemu delu (klubom) niso in po besedah glavnih tudi ne bodo plačane obveznosti s strani SZS za lansko zimsko sezono (organizacije tekmovanj, nagrade za dosežene točke,...), čeprav je SZS dolžna to poravnati. Sponzorji, ki financirate v vrečo SZS z namenom za razvoj klubov in s tem mladih tekmovalcev, zbudite se in zahtevajte poročilo, kam je ta namenski denar v resnici šel. Vodilnim pa le to, očitno ste nesposobni, zato je edina logična poteza takojšen odstop.
HIPOKRATKA
04. 10. 2014 22.08
+5
Žurej 5.000 EUR, Smrekar tudi nekaj tisoč EUR, ......... ta toliko, oni toliko, ja za boga svetega, koliko pa ostane klubom in tekmovalcem? Vse preveč je funkcionarjev in tistih, ki mislijo da so še kako pomembni in brez njih Smučarska zveza ne more delovati. Vse preveč je zapravljanja, vse preveč je razmetavanja denarja, preveč turizma na mednarodnih tekmovanjih, kamor bi želeli kar vsi potovati in uživati. Me pa zanima koliko sponzorjev pripeljejo turisti z vrha Zveze? Če niso sposobni, je bolje da se poslovijo. Zveza ne potrebuje doktorjev, magistrov...... potrebujejo se pošteni in delovni sodelavci, športni strokovnjaki in tudi intuziasti, če hočete, ki bodo z veseljem za doseganje uspehov in ciljev športnikov namenili tudi kakšno uro svojega dne brezplačno, ne da se bo za plačila njihovega turizma izčrpaval račun, namenjen športnikom. Spomniti je treba, da športniki res tekmujejo v svojem imenu, ampak so njihove nagrade, v primerjavi s porabo denarja funkcionarjev, mizerne. Zato menim, da bo potrebno Smučarsko zvezo pošteno pretresti, če ne bo uspelo enkrat, pa še enkrat..
Blekovihsedem
04. 10. 2014 14.05
+14
A je kdo od novinarjev vprasal g.Zureja, kako opravici visino svoje place? " 5000 eur" bruto. A je on na celu kaksnega podjetja, ki ustvarja presezno vrednost? Koliko novih sponzorjev je pripeljal na SZS, se tisti, ki so bili, so odsli, saj SZS nima prodajnega produkta. To je zatrdil g.Zurej. Predlagam, da se denar, ki ga prejema g.Zurej razdeli med klube, zaradi katerih je seveda zveza in jim olajsa delo z mladimi in perspektivnimi. Pa brez zamere.
Leonardo09
04. 10. 2014 13.07
+11
mafijska združba
vaza1
04. 10. 2014 12.58
+12
Zdaj pa naj Žurej TAKOJ ODSTOPI! Je že več kot eno leto na SZS, za vse to je moral vedeti, pa nič ni ukrenil. Smrekar pa mora sklicati skupščino, ki bo odločala o njegovem nadaljnjem mandatu. Barabe preklemane!!!!!