Zimski športi

Nunar: Pokljuka je za IBU zanimiva tudi zaradi snega

Rudno polje, 26. 12. 2014 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor Mednarodne biatlonske zveze Borut Nunar meni, da tekmovališče na Rudnem polju še vedno ustreza vsem kriterijem IBU po športni in po logistični plati. V želji po organizaciji SP 2020 pa je razumljivo, da bodo na Pokljuki potrebne manjše spremembe.

Kranjčan Borut Nunar je z letošnjim letom postal direktor Mednarodne biatlonske zveze. V prvi vrsti je zadolžen, da so na tekmah realizirane obveznosti do partnerjev IBU, pa tudi za tekmovanje, kjer pa mu pomagajo sodniki in tehnični delegat. Po oceni Nunarja tekmovališče na Rudnem polju še vedno ustreza vsem kriterijem IBU po športni in po logistični plati. "Če bi morala Pokljuka še enkrat delati licenco, bi jo absolutno dobila. Seveda so možnosti za izboljšave, a tudi taka, kot je danes, lahko naslednjih štiri ali pet let zdrži." Za želeno SP 2020 bodo seveda potrebne spremembe.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Miro Majcen

Mnogokrat je slovensko prizorišče deležno kritike, da ima manj gledalcev kot druga tekmovanja, a Nunar pravi, da gre za pričakovane številke. "Pri IBU to gledamo drugače. Imamo prizorišča, ki lahko sprejmejo 20.000 ali 25.000 gledalcev, a tudi taka z 10.000 gledalci. Pokljuka je eno manjših prizorišč, a vsem je jasno, da ima daleč najslabši predbožični termin. Če letos primerjam gledalce z Östersundom, je Pokljuka na višji ravni, seveda pa se ne smemo ustaviti in zadovoljiti."

V primerjavi z nekaterimi tradicionalnimi prizorišči v Nemčiji in Avstriji Pokljuka ni trden sestavni del koledarja Mednarodne biatlonske zveze, a Nunar ocenjuje, da ima vseeno trden položaj in da bo v vsakem štiriletnem obdobju gostila vsaj dve ali tri tekme. "Dvomim, da bo na sporedu vsako leto. Imamo nekaj stalnih prizorišč, enkrat na štiri leta gremo v ZDA, zaradi OI bo treba v Korejo. Težko je narediti program, ki je za vse ustrezen. Pri Pokljuki je treba vedeti tudi to, kar smo videli letos, da je med bolj zanesljivimi, kar se snega tiče, in to tudi nekaj šteje."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.