Zimski športi

Od Hirscherja do kanadske curling zasedbe: Kdo so zmagovalci petega dne v Pjongčangu?

Pjongčang, 13. 02. 2018 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za najboljšimi zimskimi športniki je peti dan zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Podelili so kar nekaj kompletov odličij, kjer v skupnem seštevku najbolje kaže Nemčiji, ki je osvojila že devet medalj od tega pet zlatih. Kdo so zmagovalci petega dne, pa si preberite v spodnjem pregledu dneva. Slovenija na prvo odličje še čaka, so se pa danes izkazali Štefan Hadalin, Klemen Kosi in Anamarija Lampič.

Marcel Hirscher, ki velja za enega najboljših alpskih smučarjev vseh časov, je v Pjongčangu osvojil sploh prvo posamično zlato medaljo.
Marcel Hirscher, ki velja za enega najboljših alpskih smučarjev vseh časov, je v Pjongčangu osvojil sploh prvo posamično zlato medaljo. FOTO: AP
SMUČARSKI TEK
Norvežanka Stina Nilsson je zmagovalka ženskega olimpijskega sprinta smučark tekačic v klasični tehniki. V velikem finalu v Pjongčangu je zanesljivo ugnala branilko naslova Norvežanko Maiken Caspersen Fallo in tretjeuvrščeno Rusinjo Julijo Belorukovo. Dobro so se odrezale tudi Slovenke. Anamarija Lampič, ki je lani na tem prizorišču v okrnjeni konkurenci dobila olimpijsko generalko, je končala na sedmem mestu. V četrtfinalu sta nastopili tudi Katja Višnar in Alenka Čebašek in neuradno zasedli končno 16. in 30. mesto. Nika Razinger je obtičala v kvalifikacijah.

Prvi favorit Norvežan Johannes Klaebo je pričakovano osvojil zlato v moškem klasičnem olimpijskem sprintu v Pjongčangu in pri 21 letih postal najmlajši olimpijski zmagovalec na posamičnih tekmah v smučarskem teku. Drugi je bil Italijan Federico Pellegrino, bron pa je osvojil ruski športnik Aleksander Bolšunov. Slovenska tekača Miha Šimenc in Janez Lampič sta obstala v kvalifikacijah z 32. oz. 47. časom.

ALPSKO SMUČANJE
Avstrijec Marcel Hirscher je upravičil status favorita ter v alpski kombinaciji osvojil svojo prvo zlato kolajno na olimpijskih igrah. Slovenci se niso vmešali v boj za kolajne. Najboljši med njimi je bil Štefan Hadalin na osmem mestu. Srebro in bron sta pripadla Francozoma Alexisu Pinturaultu in Victorju Muffat-Jeandetu.

HITROSTNO DRSANJE
Nizozemci so po štirih preizkušnjah obdržali popoln izkupiček v hitrostnem drsanju na letošnjih igrah, potem ko sta danes Kjeld Nuis in Patrick Roest slavila dvojno zmago na 1500 metrov. Bron je osvojil domači junak Kim Min-Seok.

DRSANJE, KRATKE PROGE
Italijanka Arianna Fontana je prekinila vladavino kitajskih hitrostnih drsalk in v tekmi na 500 metrov v drsanju na kratke proge osvojila olimpijski naslov. Izkušena drsalka, ki je imela pred današnjo tekmo v zbirki že eno srebrno in štiri bronaste olimpijske kolajne, je zmagala pred Nizozemko Yaro van Kerkhof. Bron je pripadel Kanadčanki Kim Boutin.

Katja Višnar
Katja Višnar FOTO: Stanko Gruden/STA

SANKANJE
Nemki Natalie Geisenberger in Dajana Eitberger sta osvojili zlato in srebrno kolajno v sankanju. Bron je osvojila Kanadčanka Alex Gough in preprečila popolno nemško slavje. Tridesetletna Geisenbergerjeva je s svojo tretjo olimpijsko zlato medaljo postala najuspešnejša nemška sankačica vseh časov.

CURLING
 Reprezentanca Kanade je postala zmagovalka prve tekme mešanih ekip v curlingu v zgodovini zimskih olimpijskih iger. Kanadčana Kaitlyn Lawes in John Morris sta v finalu slavila proti svetovnima prvakoma, švicarski dvojici Jenny Perret - Martin Rios. Bronastega odličja sta se veselila ruska mož in žena, Anastazija Brizgalova in Aleksander Krušelnickij.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
13. 02. 2018 18.40
+3
Hirscher povsem zasluženo, je velemojster, naši pa bi lahko bolje nastopili