Zimski športi

Orli poletni grand prix otvorili s četrtim mestom v Wisli, stopničke odnesel zadnji skok

Wisla, 14. 07. 2017 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi ekipni tekmi smučarjev skakalcev v poletni veliki nagradi so Miran Zupančič, Robert Kranjec, Peter Prevc in Anže Lanišek v poljski Wisli osvojili četrto mesto. Zmage so se veselili domačini Poljaki.

Robert Kranjec se po težki poškodbi ponovno vrača med svetovno elito.
Robert Kranjec se po težki poškodbi ponovno vrača med svetovno elito. FOTO: Damjan Žibert

Prvo preizkušnjo nove sezone poletne velike nagrade v smučarskih skokih je gostila poljska Wisla, kjer so se skakalci iz 13 držav pred številčno publiko pomerili na ekipni tekmi. Goran Janus je po včerajšnjem treningu in kvalifikacijah določil, da bodo za Slovenijo nastopili Miran Zupančič, prvič v karieri, Robert Kranjec, prvič po lanski poškodbi kolena, Peter Prevc in Anže Lanišek.  Naši orli so svojo nalogo v prvi seriji opravili zelo dobro. Zupančič je s 125 metri naše po prvi skupini popeljal na drugo mesto, kjer so ostali tudi po drugi seriji in 124.5 metrih Kranjca. Meter krajši je bil v tretji skupini Prevc, ki pa je imel drugo oceno, končno tretje mesto po prvi seriji pa je s 126.5 metri potrdil Lanišek. Naši so zbrali 466,5 točk, vodilni Norvežani so jih imeli 480,2, drugouvrščeni Poljaki pa 472,6.

Stopničke odnesel zadnji skok na tekmi

Zupančič je tretjo pozicijo Slovenije zadržal tudi po prvem finalnem skoku. Njegov je meril 125 metrov. Meter in pol krajši je bil v drugi seriji Kranjec, tudi 123.5 metrov pa je bilo dovolj, da je naša ekipa ohranjala mesto na zmagovalnem odru. Prevc je v drugi seriji pristal pri 126.5 metrih, po odličnem skoku Andreasa Wellingerja (131 metrov) pa so naši orli pred zadnjo skupino tekmovalcev imeli še 7 desetink točke prednosti pred četrtimi Nemci.  V zadnji skupini je Lanišek pristal pri 123 metrih, za ohranitev tretjega mesta pa bi potreboval dva metra in pol daljši skok, saj je Stephan Leyhe pristal pri 126 metrih in tako so naši prav v zadnjem skoku sestopili z odra za zmagovalce. Z 948,7 točkami so na četrtem mestu za Nemci zaostali za 3,2 točki. Zmage so se po odlični finalni seriji veselili Poljaki pred Norvežani.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vidaw
14. 07. 2017 21.07
+1
Bravo fantje!