Zimski športi

Peter Prevc v lovu na še en rekord in mali kristalni globus

Planica, 18. 03. 2016 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rekordi in lovorike se v tej sezoni kar "lepijo" na izjemnega slovenskega šampiona Petra Prevca. Najboljši slovenski skakalec je že celo sezono v izvrstni formi in to je potrdil tudi v dolini pod Poncami. Dodatno energijo mu dajo slovenski navijači, 23-letni mladenič pa še ni rekel zadnje, saj ima pred seboj še (vsaj) dva cilja.

Peter Prevc v tej sezoni postavlja nove mejnike.
Peter Prevc v tej sezoni postavlja nove mejnike. FOTO: Damjan Žibert
Planiško dogajanje ne bo pojenjalo vse do nedelje, ko bo na sporedu zadnja tekma sezone svetovnega pokala in ob tem svečana podelitev pokalov najboljšim. Veliki zmagovalec sezone je seveda slovenski junak Peter Prevc, ki si je že šest tekem pred koncem, na tekmi v Almatiju, zagotovil veliki kristalni globus. Poleg tega je Prevc v nabor lovorik v tej sezoni dodal še naslov svetovnega prvaka v poletih, bil pa je tudi zmagovalec prestižne novoletne turneje štirih skakalnic.

Za Petra Prevca navija vsa Slovenija.
Za Petra Prevca navija vsa Slovenija. FOTO: Damjan Žibert
Skakalec iz Dolenje vasi se še ni ustavil, na četrtkovi tekmi v Planici je dodal nov kamenček v mozaik izjemne sezone in ne le, da je premagal vso konkurenco, ob tem je podrl še dva skorajda neulovljiva rekorda. S 14. zmago v sezoni je izboljšal dosedanji rekord Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja (sezona 2008/09), ki je izgledal neulovljiv. Hkrati je izboljšal tudi rekord po številu točk v eni sezoni. Doslej je bil najboljši Schlierenzauer z 2083 točkami, Prevc pa jih ima že zdaj 2123 in ima v rokavu še dve tekmi in glede na formo posledično še kar nekaj točk.

In če malce parafriziramo: kaj še ostane velikim? Prevcu motiva ne manjka, pred koncem sezone si seveda želi še novih stopničk, pred njim pa sta še dva izziva. Nove stopničke na eni od preostalih dveh tekem bi bile zanj že 21. v sezoni, s čimer bi postavil nov rekord in bi za seboj pustil tudi avstrijskega skakalca. Poleg tega bi z vrhunsko uvrstitvijo naredil korak proti tretjemu zaporednemu malemu kristalnemu globusu v točkovanju na lestvici poletov, kar bi bil prav tako enkraten dosežek.
Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kam_to_pelje
18. 03. 2016 13.18
+14
Noro. Kaj zmore narediti trud in uspeh enega mladega človeka. prav tako pa vse to nadgradijo še profesorji planiškega spektakla. Ki z neomajno voljo, trudom in znanjem omogočajo pravo evforijo našega naroda. S tem pa marsikomu podarijo neprecenjljiva doživetja, ki niso na voljo nikjer drugje:) Spoštovanje našim orlom, njihovim trenerjem, delavcem planiške kraljice ter vsem ki nam omogočate tako pozitivne občutke :)
zavedni_slovenc
18. 03. 2016 11.17
+33
Pero ti car ... res je potrebno veliko odrekanja in ogromno vložiti energije ter truda, da prideš do takšnega rezultata .. vsekakor pa je potreben tudi talent in kanček sreče ... samo še naprej tako !!