Zimski športi

Pinturaultu najsrečnejši v loteriji na Face de Bellevarde, Kranjec diskvalificiran

Val d'Isere, 10. 12. 2016 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoz Alexis Pinturault je dobil veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v francoskem Val d'Iseru. Avstrijec Marcel Hirscher je bil drugi (+0,33), Norvežanu Henriku Kristoffersnu je pripadlo tretje mesto z zaostankom sekunde in 50 stotink. Edini slovenski finalist Žan Kranjec je bil 23., a so ga kasneje diskvalificirali.

Alexis Pinturault
Alexis Pinturault FOTO:

Žanu Kranjcu je še druga zaporedna velika napaka v spodnjem delu odnesla vrhunsko uvrstitev. Prejšnjo nedeljo je na prvem veleslalomu v Val d'Iseru, a na drugi progi, v finalu po napaki ostal brez uvrstitve. Tudi danes, na drugem veleslalomu na tem prizorišču, se mu je pripetila podobna napaka tik pred ciljem, ki ga je stala uvrstitve in točk. Štiriindvajsetletni Kranjec je bil po nekoliko povprečni vožnji na prvi progi Face de Bellevarde 24. Na drugi progi je napadel na vso moč, a se napad ni izšel po načrtih, po napaki je edini slovenski finalist ostal brez uvrstitve, potem ko je v finalu vpisal 23. čas. Kranjca so naknadno diskvalificirali po ogledu video posnetka. Slovenec je malo pred ciljem po večji napaki napačno smučal mimo predzadnjih vrat.Kranjec je odlično odprl novo sezono s četrtim mestom na veleslalomu v Söldnu, najboljšim dosežkom v karieri, a je nato na naslednjih dveh tekmah, slalomu v Leviju in veleslalomu v Val d'Iseru na progi Oreiller-Killy, ostal praznih rok. Francozi so dobili oba veleslaloma v Val d'Iseru. Prejšnjo nedeljo je slavil Mathieu Faivre, pred Marcelom Hirscherjem, tokrat pa je Avstrijca ugnal Pinturault, ki je bil prejšnjo nedeljo tretji.

Hirscher (360) vodi v skupnem seštevku s 76 točkami naskoka pred Pinturaultom (284), ki je za 20 točk prehitel Avstrijca za vodstvo v posebnem veleslalomskem seštevku. V Val d'Iseru bo v nedeljo na sporedu še slalom. Najboljši Slovenec skupno je Boštjan Kline (95) na 11. mestu. Kranjec je s 58 točkami 25. skupno in 13. v seštevku discipline. Glavni trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant z nastopom Kranjca ni bil zadovoljen: "Ne v prvem, ne v drugem teku ni dobro smučal. Prvi tek je bil čisto v krču, v drugem pa je nekaj poskušal, a tudi ni dobro smučal. Potem je naredil še to napako pred ciljem. To je naredil že dvakrat. Danes ni bil pravi, ni dobro smučal, v bistvu ni nič skupaj sestavil. Sicer ga še nisem videl, a danes je bilo nekaj narobe. Jutri pa se je treba, glede na to, kakšno je naše slalomsko izhodišče, prvič peljati kot naši znajo, oziroma čisto brez napake, in računati še na kakšen odstop."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.