Zimski športi

Pinturault zadržal vodstvo in zmagal, Slovenca s polovičnim uspehom

Hinterstoder, 28. 02. 2016 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Na veleslalomski preizkušnji v Hinterstoderju je zmagal Francoz Alexis Pinturault. Nastopila sta tudi dva slovenska tekmovalca, Žan Kranjec je osvojil 28. mesto, Klemen Kosi pa je ostal brez druge vožnje.

Avstrijski Hinstersoder je gostil gosti drugo zaporedno tekmo svetovnega pokala v moški konkurenci. Po sobotnem superveleslalomu je bil na sporedu veleslalom. Po prvi vožnji je najboljše kazalo vodilnemu Francozu Alexisu Pinturaultu. Nemec Felix Neureuther je vpisal drugi čas z zaostankom 47 stotink sekunde, tretji na prvi progi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,55), le stotinko sekunde je bil počasnejši Avstrijec Marcel Hirscher, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Pinturault je je v finalu ubranil vodstvo za še peto zmago v tej sezoni, zmagal je tudi na petkovem veleslalomu. Po četrtem mestu na prvi progi je na drugi progi odlično nastopil Avstrijec Marcel Hirscher za nove stopničke, zaostal je 1,14 sekunde. Drugi je bil tudi na petkovem veleslalomu. Tretje mesto je osvojil Norvežan Henrik Kristoffersen (+1,26), ki je bil tretji tudi po prvi vožnji.

V finalu je kot edini Slovenec nastopil Žan Kranjec, ki je startal s številko 29, ob prihodu v cilj pa z zaostankom 3,01 sekunde pristal na 23. mestu, na koncu je bil 28. (+4.81). Pri repu nastopajočih, s številko 71, je startal Klemen Kosi, ki je bil z zaostankom 7,36 sekunde (56. mesto) prepočasen za finale. 

Hirscher se je še približal rekordnemu petemu velikemu kristalnemu globusu za končno zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Salzburžan ima vsega skupšaj 1365 točk, prvi izzivalec Kristoffersen zaostaja 283 točk. V posebnem veleslalomskem seštevku ima vodilni Hirscher (561) 131 točk prednosti pred drugim Pinturaultom (430).

Žan Kranjec
Žan Kranjec FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.