Zimski športi

Po skoraj treh letih Anna Veith znova na vrhu

Val d'Isere, 17. 12. 2017 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijska alpska smučarka Anna Veith (bolj znana z dekliškim priimkom Fenninger) je po skoraj treh letih znova na vrhu tekme svetovnega pokala. Na superveleslalomu v francoskem Val d'Iseru je namreč brez večjih težav ugnala vso konkurenco ter na najlepši možen način napovedala kandidaturo za najvišja mesta tudi na februarskih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Anna Veith je zmagala na superveleslalomu v francoskem Val d'Iseru, kar je njena prva zmaga na tekmah za svetovni pokal alpskih smučark po marcu 2015, ko je v finalu sezone v dvoboju za veliki kristalni globus, takrat še z dekliškim priimkom Fenninger, ugnala najboljšo slovensko alpsko smučarko vseh časov Tino Maze.

Anna Veith je pred dvema letoma po hudem boju za pičlih 22 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala premagala najboljšo slovensko alpsko smučarko vseh časov Tino Maze.
Anna Veith je pred dvema letoma po hudem boju za pičlih 22 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala premagala najboljšo slovensko alpsko smučarko vseh časov Tino Maze. FOTO: AP

28-letna Avstrijka je pred tem zadnjič slavila 22. marca 2015 na veleslalomu na finalu v Meribelu in nato v skupnem seštevku za 22 točk ugnala Tino Maze za svojo drugo veliko kristalno kroglo. Nato si je težje poškodovala koleno, po vrnitvi decembra 2016 pa je že dva meseca pozneje utrpela novo poškodbo kolena, ki je zahtevala drugo operacijo. Tokrat je dosegla svojo 15. zmago v svetovnem pokalu za izjemno vrnitev na bele strmine. Druga je bila Tina Weirather iz Liechtensteina (+0,48), tretja pa Italijanka Sofia Goggia (+0,51).

Slovenk ni bilo na startu, tudi ne vodilne v pokalu Američanke Mikaele Shiffrin ter njene rojakinje Lindsey Vonn, ki je imela po sobotni zmagi v superveleslalomu bolečine v kolenu in je tekmo izpustila, saj ne želi ničesar tvegati v sezoni, v kateri so njen glavni cilj zimske olimpijske igre v Pjongčangu. Nemka Viktoria Rebensburg je odstopila v prvi vožnji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
17. 12. 2017 17.30
+2
bivša Fenningher se vrača v formo, olimpijske igre bojo še zelo zanimive pri ženskah v vsaj 3 disciplinah - superG, smuk in veleslalom.