Zimski športi

Pokljuka brez tekme za svetovni pokal

Pokljuka, 21. 06. 2017 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po koledarski konferenci Mednarodne smučarske zveze (Fis) je jasno, da bo Slovenija v prihodnji zimi gostila šest tekmovanj za svetovni pokal v zimskih športih. S koledarja tekmovanj sta izpadla biatlonski svetovni pokal na Pokljuki ter svetovni pokal smučarjev v telemarku, ki je bil letos na Krvavcu.

Teja Gregorin
Teja Gregorin FOTO: Damjan Žibert

Pod okriljem Smučarske zveze Slovenije oziroma domačih organizatorjev tekmovanj so na terminskem koledarju prihodnje zime prizorišča svetovnih pokalov v zimskih športih v Planici, Kranjski Gori, Mariboru, Ljubnem in na Rogli. Prva na sporedu svetovnih pokalov s slovenskim domicilom bo tradicionalna postaja v Mariboru, kjer se bodo alpske smučarke merile v slalomu in veleslalomu za Zlato lisico 6. in 7. januarja 2018. Nato bo sledila Planica s svetovnim pokalom v teku na smučeh 20. in 21. januarja. Isti konec tedna, torej 20. in 21. januarja, bo na Rogli svetovni pokal v deskanju na snegu v alpskih paralelnih disciplinah. Zadnji vikend v januarju, 27. in 28., pa je rezerviran za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske na skakalnici v Ljubnem. Pokal Vitranc v Kranjski Gori bo prihodnje leto 3. in 4. marca, ko se bodo alpski smučarji udarili za zadnje slalomske in veleslalomske točke pred alpskim finalom sezone v Aareju. Letalnica v Planici bo, kot veleva tradicija, zadnja postaja v smučarskih skokih v sezoni, ko se bodo najboljši pomerili na dveh posamičnih in eni ekipni preizkušnji v poletih na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih od 22. do 25. marca. S koledarja je izpadel decembrski biatlon za svetovni pokal na Pokljuki, ki se bo po pričakovanjih in v skladu z načrti znova vrnil v sezoni 2018/19.

Prihodnje leto ni predvidene reprize tekmovanja smučarjev v neolimpijski disciplini telemarku. Krvavec je letos januarja gostil uspešni svetovni pokal v telemark smučanju.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaslc 1
21. 06. 2017 16.26
+2
svetovna vaska liga v fuzbalu bi lohk bla v bananistanu
Tjasa Nadal 1
21. 06. 2017 14.18
-6
evo 2 obrobni sportni prireditvi manj v sloveniji
F-117
21. 06. 2017 14.27
+8
23345
21. 06. 2017 14.44
+5
Kjer je organizacija super, ponavadi črtajo. Je Slovenija preveč dobra gostiteljica, pred veliki državami. Zato tudi tako. Naj pa tekmovalci rečejo to svoje, tam na daljnem severu in v Rusiji, kjer v hotelu še tople vode nimajo. Spet je to delo velikih šefov, kateri si obetajo od velikih držav cvenk v žepu. Naj kar brišejo, več bo ostalo za domače športnike.