Zimski športi

Pokljuški organizatorji so pripravljeni, odločitev o nastopu Jakova Faka bo padla v četrtek

Pokljuka, 06. 12. 2016 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Tekma na Pokljuki bo, so še zadnjič zatrdili prireditelji svetovnega pokala v biatlonu, snega je dovolj, proge so pripravljene, tako kot vsako leto pa prireditelji pričakujejo veliko gledalcev. Odločitev o nastopu Jakova Faka bo padla v četrtek.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert
"Veselimo se vseh tekem. Mi smo z več zornih kotov obdelovali tekmovanje, skušali smo zagotoviti čim več obiskovalcev, tudi z Mednarodne biatlonske zveze prihajajo najvišji predstavniki. To je dokaz, da je Pokljuka umeščena v središče svetovnega biatlona. To nam je v poseben ponos," je dejal Borut Farčnik, podpredsednik organizacijskega odbora.

Zadovoljen z videnim je tudi direktor Mednarodne biatlonske zveze, Slovenec Borut Nunar: "Z eno besedo lepo, ker je povsod dovolj snega. Delamo na zadnjih popravkih. Pokljuka je pripravljena za sprejem tekmovalcev, ki so že na Bledu. Osebno sem zelo zadovoljen, da je uspelo Pokljuko pripraviti do te mere."

Ali bo najboljši Slovenec zadnjih let Jakov Fak prvič v sezoni nastopil na Pokljuki, preizkušnje v Östersundu je izpustil zaradi bolezni, še vedno ni znano. To bo v četrtek sporočil glavni trener slovenske reprezentance Tomaš Kos.

"S pripravami smo začeli po lanskem svetovnem pokalu, ko smo naredili dodatni sneg, ki smo ga shranili čez poletje. Od septembra naprej imamo vsak dan šest do 10 ljudi na delu, ki delajo vzdrževalna dela. Dober teden nazaj smo začeli z razvozom snega na proge, v soboto smo z deli zaključili. Navkljub toplemu obdobju, dežju, smo pred tem imeli ugodne temperature in smo zagotovili zadosti snega. Vsako noč smo izkoristili, niti minute nismo vrgli proč," je ocenil vodja tekmovanja Matej Kordež.

Organizacijski odbor je še enkrat več pozval gledalce, naj izkoristijo brezplačni javni prevoz. V petek bo avtobus navijače vozil na Pokljuko s parkirišča pred Ledeno dvorano na Bledu, v soboto in nedeljo pa od industrijske cone na Rečici. Tudi letos bo vozil avtobus iz bohinjske smeri. V četrtek tekmovalce čaka uradni trening, v petek sprinterski tekmi, v soboto zasledovalni in v nedeljo moška in ženska štafeta.

Martin Fourcade
Martin Fourcade FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
07. 12. 2016 13.31
+1
Če pridem jest, more tud Jakov !
Oliguma
07. 12. 2016 12.42
+1
Pokličte Velepca nazaj, ker drgač s Fakom ne bo več velke..
oježeš
06. 12. 2016 21.20
+2
Jaka, upam, da si se pozdravil in boš lahko začel tekmovati. Veliko zdravja in dobrih rezultatov!