Zimski športi

'Potolčeni' Freitag predčasno končal novoletno turnejo

Bischofshofen, 05. 01. 2018 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški smučarski skakalec Richard Freitag ne bo nastopil na zadnji postojanki novoletne turneje v avstrijskem Bischofshofnu. Vodilni v svetovnem pokalu, ki je s padcem predčasno končal tekmo v Innsbrucku, je opravil dodatne zdravniške preiskave, po katerih so se v nemški ekipi odločili, da na naslednji tekmi ne bo nastopil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Richard Freitag
Richard Freitag FOTO: AP

Zdravnik nemške skakalne ekipe Mark Dorfmüller se je želel prepričati o zdravstvenem stanju Richarda Freitaga, ki je na Bergislu pri daljavi 130 metrov nesrečno padel v prvi seriji, se padcu navkljub uvrstil v finalno, a nato zaradi bolečin odpovedal nastop. S tem je dokončno izgubil vse možnosti za zlatega orla za skupno zmago na turneji. Freitag je bil namreč v očeh strokovnjakov prvi favorit za prestižno zmago, turnejo je pričakal z lepo popotnico treh zaporednih zmag v svetovnem pokalu. A nato mu je že na uvodnih dveh domačih tekmah v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu načrte prekrižal Poljak Kamil Stoch, ki je najprej dobil obe nemški tekmi turneje, nato pa je slavil še v Innsbrucku in je tik pred skupnim zmagoslavjem. "Trenutno nima smisla, da skačem. Imam polno modric, zaradi bolečin ne morem niti pravilno počepniti, kaj šele, da bi se odrinil tako, kot je treba," je dejal Freitag za nemški Bild. Zdravnik ekipe Dorfmüller je dodal, da bržčas ne gre za resno poškodbo, da pa v ekipi v olimpijski zimi ne želijo ničesar tvegati. "To je prvič, da sem moral predčasno zapustiti turnejo. Okus je trpek, a pomembno je, da v sezoni, v kateri je na sporedu še toliko vrhuncev, poslušam svoje telo," je še dejal Freitag.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Foen
05. 01. 2018 12.23
+5
obrij brke fant, niso niti smešni.
?umbola
05. 01. 2018 12.23
+4
Samo da je Pero predlani nuklearno eksplodiral, uničil vso konkurenco, podiral rekorde, skakal kot da je bog, zej pa že od lani skoraj nula.Samo Bog ve kaj je narobe v ozadju.
Fineliner
05. 01. 2018 12.54
-1
mallonge
05. 01. 2018 13.02
-1
Kakšno leto morajo Prevci sam omare šraufat. Pa bo psiha spet ta prava.
brezcasni
05. 01. 2018 14.47
-1
zabuko
05. 01. 2018 11.44
+4
Tako se je začela kalvarija Petra
brezcasni
05. 01. 2018 14.51
-1
njegova se je začela ker je bil preveč medijsko izpostavljen,svoje je dodala se prijateljica in slava.....je pozabil na "domačo juhco" in vse ostale osladno družinsko spregovorjene besede....