Zimski športi

Prevc: Olimpijski medalji sta prinesli dodatni pritisk, vsi zahtevajo več od mene, tudi sam

Ljubljana, 27. 10. 2014 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skakalci imajo zadnje priprave na novo sezono, v kateri bo osrednja tekma SP v Falunu. Trener Goran Janus si tako kot njegova ekipa na čelu z dvakratnim dobitnikom olimpijskega odličja Petrom Prevcem in izkušenima Robertom Kranjcem in Jernejem Damjanom želi nadaljevati vrhunski niz uspehov.

"Olimpijski medalji sta sicer že daleč, po drugi strani pa tudi ne. Prinesli sta dodatni pritisk, vsi pričakujejo in zahtevajo več od mene, tudi sam. Tako sta kolajni motivacijska brca, da se lažje pripravljam na novo sezono in naredim kakšno stvar več, kot bi sicer, ker vem, da za trdim delom pride uspeh," je dejal Peter Prevc, ki si želi, da bi prihajajočo sezono izpeljal v podobnem slogu kot prejšnjo. Za trenerja je zelo dobro, da ima na treningu veliko dobrih skakalcev, temu pa pritrjujejo tudi tekmovalci. "Imamo izkušene fante, kot sta Robi Kranjec in Jernej Damjan, do najmlajših, kot sta Anže Lanišek in moj brat Cene. Tako je veliko dobrih skakalcev, konkurenca na treningih je zelo močna in vedno se najde nekdo, ki ti konkurira. To je dodatna motivacija. Na ta način drug drugega spodbujamo, da smo boljši. Moji cilji so visoki. Toda če ni želje, da bi bilo čim manj tehničnih napak pri skokih, potem cilja ne dosežeš. Vsaj pri meni je tako, da se moram osredotočiti na tehniko in potem pride tudi dober izid," je še razkril dobitnik dveh olimpijskih kolajn letos v Sočiju, Prevc.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Miro Majcen

Za zdaj s svojimi skoki ni zadovoljen: "Tehnična pripravljenost še malo šepa, kar je posledica fizičnih treningov in dvigovanja uteži. Zato ni lahkotnosti pri skoku. Še vedno so pri skoku vključeni tudi tisti deli telesa, ki ne bi smeli biti, in zato delujejo nekoliko drugačne sile, kot bi morale. V zadnjem času smo se zato posvetili tehniki in skušamo odpraviti napake. Sam odskok se sicer lahko natrenira v telovadnici in je potem manj dela na skakalnici, kjer se išče tiste prave občutke."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gordo
28. 10. 2014 08.36
dugi159
27. 10. 2014 14.44
+15
Skakalci so ok , skromni ne pa tko k alpinci primadone z malinco na celu pozrtni na denar , lahko so jim za zgled
goricki
27. 10. 2014 11.49
+25
Dajmo skakalci. Vi ste letos naše edino upanje v zimskih športih!
cilpah
27. 10. 2014 12.46
+6
Poleg Tine Maze,ki je sicer slabo zacela ampak verjamem v njeno dobro nadaljevanje....
tajchii
27. 10. 2014 13.38
+7