Prevc pred ekipno tekmo: Bron že imam, srebro zdaj tudi, lepo bi bilo ...

Skakalec Peter Prevc je pred finalnim skokom tekme svetovnega prvenstva v Predazzu ostal "hladen kot špricer", bil je popolnoma miren in osredotočen na svojo nalogo. Odlično je nosil breme vrhunskega rezultata in zdaj ima s SP kar dve odličji. A kot pravi, v Predazzu še ni rekel zadnje ....

A če je Peter Prevc v kontrolni sobi, potem ko je prehitro slekel tekmovalni dres in bi ga lahko celo diskvalificirali in mu odvzeli medaljo, trepetal, kaj se bo izcimilo, pa je pred finalnim skokom druge serije SP v Predazzu ostal "hladen kot špricer", bil je povsem miren in osredotočen na svojo nalogo. "Treme nisem imel prav nobene. Bil sem miren, zbran na nalogo, lahko celo rečem, da sem bil nekako v svojem svetu. Tudi slovenskih navijačev je tukaj zelo veliko in ti so me le še ponesli do kolajne," je o tekmovalnem delu velikega uspeha povedal skakalec iz Dolenje vasi in dodal: "Finalni skok je bil nekoliko boljši kot prvi, a imam še rezerve, zato se že veselim naslednje tekme." Tekma je bila zelo razburljiva, saj so bile razlike med skakalci izjemno majhne; Prevc je zaostal le za Poljakom Kamilom Stochom, blizu je bil tudi Norvežan Anders Jacobsen.

Peter Prevc

Slovenski skakalci imajo tudi na ekipni tekmi velike načrte. Konec koncev branijo bronasto kolajno iz Osla 2011. (Foto: Reuters)

"Tekma je bila zelo zanimiva, razlike so bile izjemno majhne in ni bilo prostora za kakšne večje napake. K sreči mi je uspel takšen nastop, kot sem si ga zamislil," se je po uspehu le sprostil dvajsetletnik, ki ga skupaj s kolegi iz reprezentance zdaj čaka le še ekipna tekma, kjer bodo Slovenci spet v igri za odličje. "Imamo še eno tekmo, ekipno smo zelo močni, in verjamem, da lahko posežemo na sam vrh. Bronasto kolajno že imam, srebrno zdaj tudi in lahko rečem, da bi bilo lepo dopolniti komplet," je v smehu dejal slovenski junak Prevc. A dejstvo je, da bo na ekipni tekmi konkurenca zelo močna, preostala trojica reprezentantov; Robert Kranjec je bil na veliki skakalnici 21., Jaka Hvala 25., Jurij Tepeš pa 28., bo morala precej dodati svojim skokom, da bodo Slovenci ubranili bron s SP v Oslu leta 2011 in posegli med najboljše.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
antonino 01.03.2013 15:16:20
čudi me samo to, da je celotna ekipa - razen prevca, tako padla v formi ravno pred SP - bojim se, da bomo tam nekje okrog 5.-6.mesta - vsaj po dosedanjih rezultatih v predazu
Več komentarjev