Zimski športi

VIDEO: Pri SZS računajo na uspešno sezono in vrhunske izide

Sora pri Medvodah, 20. 10. 2014 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije po napornem poletnem obdobju, ko so se pretežno ukvarjali z nabiranjem sponzorskih sredstev, sedaj optimistični pričakujejo začetek svetovnega pokala.

Večina članov slovenskih smučarskih reprezentanc se je pred novo sezono predstavila v Sori pri Medvodah, pri tem pa je kljub finančnim težavam zveze pokazala veliko dobre volje in želje po uspehih v svetovnem pokalu in na svetovnih prvenstvih. Tudi dobitniki olimpijskih odličij iz Sočija bodo pogumno krenili novim izzivom naproti. Tina Maze, dvakratna olimpijska zmagovalka, je bila med tistimi, ki so manjkali na predstavitvi, ker je na pripravah v Hintertuxu pred uvodno tekmo svetovnega pokala alpskih smučark v avstrijskem Söldnu. Večina ostalih tekmovalcev in tekmovalk ima do prvih tekem še kakšen mesec dni.

Enzo Smrekar
Enzo Smrekar FOTO: Damjan Žibert

"Na SZS imamo kar nekaj težav, glede na ekipo, ki je tu zbrana, pa lahko računamo na uspešna leta in vrhunske izide tudi naprej," je uvodoma dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Želi si, da bi po olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je Slovenija osvojila rekordnih osem medalj, finančnim težavam navkljub tudi v sezoni svetovnih prvenstev slovensko smučanje dosegalo vrhunske izide.

Peter Prevc je dejal, da njegovi olimpijski odličji predstavljajo breme pričakovanj, vendar pa tudi motivacijo za cilje v nadaljevanju kariere. Ni še povsem prepričan v svojo tehnično pripravljenost, vendar pa je do prvih tekem še nekaj časa. Jernej Damjan si želi ohraniti vrhunsko formo po zmagi na poletni veliki nagradi tudi v zimski sezoni, pred katero pa je po poškodbi, ki mu je preprečila vrhunske nastope v Sočiju, že povsem zdrav in optimistično usmerjen izkušeni Robi Kranjec. Tudi slovenske skakalke si želijo stopati na zmagovalne stopničke.

Rolke, ne ledeniki
S potekom priprav so zadovoljni v taboru biatloncev, ki so tako kot minule sezone tudi letos večino tekaškega treninga opravili na rolkah. "V svetovnem pokalu skoraj ne morejo verjeti, da poleti vse stavimo na rolke in ne delamo na ledenikih. A saj veste kako je, takšne priprave so zelo drage, pa še na slabo vreme lahko naletiš. Sicer pa je največja sprememba odsotnost Tomaša Kosa, tako da zdaj sam bdim še nad strelskim treningom," je povedal glavni trener Uroš Velepec.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dugi159
22. 10. 2014 20.29
A res pride krizaj nazaj?
Dakota 100
21. 10. 2014 11.34
+1
Računi brez krčmarja.
tedoSJA71T1VRSmedo
21. 10. 2014 10.53
+2
Ko se kaj prodaja in ko izdelek še ni prišel do kupca, se mora obljubljati popolnost izdelka, tako je povsod, tudi pri športu. Smučanje se še ni začelo in zdaj lahko še lažejo sponzorjem in medijem, da bodo odlični rezultati, ko se bo sezona začela in bo spet tako kot lani (vse beda, razen pri Tini), bodo pa jokali, da je npr. bilo krivo vreme v južni Ameriki in se ni dalo dobro trenirati, da so se kregali s trenerji, ki niso dobro trenirali.... bla bla, ma, vsakič isto.
Kr en tm
21. 10. 2014 10.42
+1
uspešna sezona pri alpincih? Dude, seriously?
me987
21. 10. 2014 08.07
+4
jamrajo, da ni denarja.. razložite mi naslednje, kar v 24ur videotih sicer ni vidno. Včeraj so vsi poročali o tem srečanju. Kako je lahko na panoju, kjer ima svoj logo vsak sponzor podjetje SGP Tehnik iz Škofje Loke, ko vsi vemo, da je v stečaju??? Res ne vem, komu se v tej državi meša..
urmek
20. 10. 2014 21.42
+2
A samo še letos pol gre Tina v smučarski pokoj!
dugi159
20. 10. 2014 21.46
-4
tedoSJA71T1VRSmedo
21. 10. 2014 10.56
+2
Naj gre v penzijo, ko ima dobre rezultate, tako jo bodo vedno hvalili. Če bo šla v penzijo čez par let, ko bi bila vedno na robu 20. mesta, je ne bi takrat nihče več lepo gledal, bi vsi mislili: "Ah, neka bivša smučarka, nič posebna."
Nyokiy
20. 10. 2014 20.07
+8
Imamo samo dve smučarke in 2800 parazitov okol njih..Ko Tina gre...lohka zaprejo FERAJN..
macek_garfield
20. 10. 2014 18.58
+3
... kaj pa ce bi enzo ... in ostali funkcionarji ... svojo delo opravljali brez placila ... bi vec eruckov ostalo za sportnike ...
flum
21. 10. 2014 21.38
To pa ne gre ! Športniki so v drugem planu

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.