Zimski športi

Raich o nadaljevanju športne poti: Odločitev je bila lahka!

Pitztal, 26. 08. 2014 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Eden najbolj popularnih alpskih smučarjev vseh časov, Avstrijec Benjamin Raich, bo podaljšal športno pot za vsaj še leto dni. Od sprejetju odločitve je dejal, da je bil ta korak zanj zelo lahek.

Avstrijski smučarski as Benjamin Raich se še ne bo upokojil. Čeprav je bil med tistimi, ki so na zaključku svetovnega pokala v Lenzerheideju poudarjali, da bodo temeljito premislil o nadaljevanju športne poti, je eden najbolj popularnih športnikov pri naših severnih sosedih po sprejetju odločitve, o nadaljevanju kariere dejal: "Odločitev je bila lahka!"

Benjamin Raich
Benjamin Raich FOTO: Reuters

"Motivacija ni težava, komaj čakam začetek sezone, ki je pred mano," je dodal 36-letni Tirolec, ki se bo osredotočil na svetovno prvenstvo v Vailu: "Če bom vnovič poleg, bo to izjemno velika stvar zame!" Priprave na novo tekmovalno leto so se zanj že začele, na ledenikih Rettenbach in v domačem Pitztalu ima namreč pogoje, ki bi si jih vsakdo lahko le želel.

"Ko se Benni odloči nadaljevati športno pot, on že ve zakaj je naredil tako. Povsem mu zaupam," je odločitev popularnega avstrijskega smučarja komentiral predsednik Avstrijske smučarske zveze Peter Schröcksnadel. Medtem, ko je jasno, da bo Raich športno pot nadaljeval, pa še naprej nihče ne ve, kako se bo odločila njegova partnerka Marlies Schild.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
27. 08. 2014 21.48
-1
Raicha pa nikoli nisem maral, kot kaže nikoli ne bo zmagal v smuku, zadnjič je v svetovnem pokalu zmagal v Crans Montani 25.2.2012
mikeTHEbike
26. 08. 2014 17.46
-2
Kaj tezite s temi smucarji se poleti!!!!!
kitzbill
26. 08. 2014 19.42
+5