Eric Frenzel ubranil zlato v nordijski kombinaciji, Vrhovnik 28.

Nemec Eric Frenzel je ubranil naslov na olimpijski tekmi nordijskih kombinatorcev po skoku in teku na 10 km v Pjongčangu. Drugi je bil srebrni iz Sočija 2014 Japonec Akito Watabe s 4,8 sekunde zaostanka, bron je osvojil Avstrijec Lukas Klapfer (+18,1). Vid Vrhovnik je bil 28. (+2:28,5), drugi slovenski predstavnik Marjan Jelenko pa je bil 44. (+5:17,1).

Slovenska nordijska kombinatorca Vid Vrhovnik in Marjan Jelenko sta na olimpijske igre odpotovala z dobro popotnico. Vrhovnik je v Pjongčang prišel kot mladinski svetovni prvak, Jelenko, nekdanji mladinski svetovni prvak, pa je prav na zadnji tekmi dosegel svoj najboljši rezultat in pokazal dvig forme. Njuna želja na olimpijskih igrah je bila uvrstitev okoli 20. mesta, na prvi od dveh tekem se ji je približal le Vrhovnik, ki je zasedel 28. mesto, potem ko je bil po skoku 27. "Za boljšo uvrstitev mi je zmanjkalo nekaj sreče pri vetrovnih razmerah, čeprav sem imel še dobre glede na Marjana. Po skoku, s katerim seveda nisem bil zadovoljen, sem pogledal startno listo in videl, da so kiksali nekateri boljši tekači. Rekel sem si, da bo zelo v redu, če bom ostal med najboljših 30, a sem se v teku nato zelo dobro počutil, imel odlične smuči, tako da sem začel razmišljati, da bi lahko celo kakšno mesto pridobil, še posebej, ker mi je šlo na roke dejstvo, da sem tekel v veliki skupini. A žal na koncu nisem imel najboljšega položaja in v skupini sem ostal v ozadju. A 28. mesto zame sploh ni slab rezultat, tako da sem načeloma zelo zadovoljen," je po tekmi dejal Vrhovnik. Mladinski svetovni prvak trdi, da je njegova glavna naloga učenje, da bo lahko na naslednjih igrah računal tudi na višje uvrstitve: "Moram reči, da je bilo na mladinskem svetovnem prvenstvu težje tekmovati. Tam sem se zavedal, da sodim med favorite, zato sem čutil pritisk in nervozo, tega tukaj ni bilo. Tukaj je glavna naloga nabiranje izkušenj in učenje, da bom lahko čez štiri leta bolj živčen."

Franz-Josef Rehrl

Franz-Josef Rehrl (Foto: AP)

Za Jelenka so to druge olimpijske igre, zaenkrat so njegovi občutki slabši, kot so bili v Sočiju. Zaradi mraza in pa tudi tokratnega rezultata. "Na zadnji tekmi sem bil med desetimi najboljšimi skakalci, tudi v teku sem popravil formo. Zato sem pričakoval, da se bom tu uvrstil okoli 20. mesta, a se mi ni izšlo. Ni bilo sreče, očitno sem bil premalo hraber, ker pravijo, da sreča spremlja hrabre. Na žalost bo šla ta moja prva olimpijska tekma hitro v pozabo. Ne bi rekel, da je bila tekma neregularna. Če pogledamo tekmi v skokih, moško in žensko, če pogledamo naše rezultate, lahko ugotovimo, da so bili kljub spremenljivim vetrovnim razmeram pri vrhu najboljši. Je pa res, da se napake v takih pogojih prej in močneje kaznujejo. In jaz sem napako naredil, s tem pa je bilo tudi konec mojih upov."

Izidi, nordijska kombinacija, srednja skakalnica in tek na 10 km:
 1. Eric Frenzel (Nem)               24:51,4
 2. Akito Watabe (Jap)                  +4,8
 3. Lukas Klapfer (Avt)                 18,1
 4. Jarl Magnus Riiber (Nor)            22,5
 5. Johannes Rydzek (Nem)               27,9
 6. Eero Hirvonen (Fin)                 51,6
 7. Fabian Riessle (Nem)              1:05,3
 8. Ilkka Herola (Fin)                1:05,5
 9. Vinzenz Geiger (Nem)              1:05,5
10. Espen Andersen (Nor)              1:13,7
...
28. Vid Vrhovnik (Slo)                2:28,5
44. Marjan Jelenko (Slo)              5:17,1

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
depa 14.02.2018 11:10:01
Čestitke mladincu. Tekaški čas Jelenka pa na ravni malo boljšega rekreativca :-/
depa 14.02.2018 11:52:46
Se opravičujem - gledal sem rezultate, kjer je prištet že zaostanek po skokih... Še vedno pa je skupni rezultat klavrn. lp
Več komentarjev