Zimski športi

FOTO in VIDEO: Rezultatski vzpon v pravem trenutku

Kranjska Gora, 30. 12. 2017 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske alpske smučarke so z ekipnim uspehom na veleslalomu svetovnega pokala v Lienzu naredile veliko uslugo prirediteljem Zlate lisice, v prvi vrsti pa dokazale, da bo potrebno na naslednjih tekmah z njimi resno računati v boju za zmagovalni oder.

Več videovsebin
  • Ana Drev trenira doma
    01:43
    Ana Drev trenira doma
  • Tina Robnik želi ostati sproščena
    01:49
    Tina Robnik želi ostati sproščena

Dan po izjemno uspešnem nastopu slovenskih alpskih smučark na veleslalomski preizkušnji svetovnega pokala – Ana Drev je bila 6., Meta Hrovat 9. in Tina Robnik 11. - je bil na sporedu trening. Pri izjemno nizkih temperaturah, v poledenelem Podkorenu, kjer jih kmalu čaka nastop na, z Mariborskega Pohorja prestavljeni Zlati lisici. Ekipni uspeh jih ni uspaval, dal jim je krila, zagnanosti na treningih ni manjkalo. "Mislim, da je to približek tistemu, kar si sama želim. V letošnji sezoni nisem prav veliko časa namenila testiranju opreme, saj enostavno za to ni bilo časa. S sezono sem do tega trenutka zadovoljna, vedela sem, da Sölden ne bo pravi pokazatelj, a danes je drugače. Menim, da smučam dobro, a vedno se da odpeljati še bolje," je za 24ur.com povedala najizkušenejša posameznica v veleslalomski zasedbi Denisa Šteharnika.

Ana Drev je zadovoljna s trenutnimi rezultati v svetovnem pokalu.
Ana Drev je zadovoljna s trenutnimi rezultati v svetovnem pokalu. FOTO: Damjan Žibert

Tekmovalko iz Šmartnega ob Paki zelo veseli, da ima na treningih izjemno konkurenco, da je Robnikova zelo hitra, da je tu še mlada Meta Hrovat, ki z velikimi koraki stopa na svetovno sceno. "Mislim, da je vzdušje v ekipi zelo dobro, kar se nenazadnje odraža skozi rezultate," je dodala Drevova. Medtem, ko sta skupaj z Robnikovo v Podkorenu trenirali veleslalom, je Hrovatova trenirala tudi slalom. Progo, kjer bosta v kratkem na sporedu tekmi svetovnega pokala, je preizkusila tudi skupina tujih alpskih smučark. Med njimi Francozinja Tessa Worley, Slovakinja Petra Vlhova in obetavna Francozinja, ki nastopa za Švedsko Estelle Alphand.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.