Ruskim biatloncem štafetna zmaga, Slovenija 12.

Ruska moška biatlonska reprezentanca je bila najboljša na štafetni preizkušnji. Druga je bila reprezentanca Nemčije, tretja pa reprezentanca Češke. Slovenska četverica je končala na 12. mestu.

Ruska moška biatlonska reprezentanca v postavi Anton Šipulin, Aleksander Loginov, Dimitrij Mališko in Jevgenij Ustjugov je zmagovalka štafetne preizkušnje na 4 x 7,5 kilometra za svetovni pokal v Sočiju. Drugi so bili Nemci, tretji pa Čehi. Slovenci Peter Dokl, Jakov Fak, Janez Marič in Klemen Bauer so bili 12. Prvi se je s starta pognal Dokl, ki je s tremi popravami predal kot deseti. Fak je svoj del preizkušnje začel odlično, Slovenijo popeljal na drugo mesto, a nato na drugem streljanju, ko je moral v kazenski krog, precej izgubil in predal kot sedmi. Nastop se je nato ponesrečil Mariču, ki je po slabem streljanju in kazenskem krogu zaostal nekaj več kot dve minuti. Bauer je do konca nastopa pridobil eno mesto in Sloveniji pritekel končno 12. mesto.

Biatlonska štafeta

Biatlonska štafeta (Foto: SZS)

"Imeli smo lepo priložnost za uvrstitev na stopničke ali pa vsaj med šesterico najboljših, zato sem kar nekoliko razočaran. Napake enega tekmovalca bi se dale nadoknaditi, dveh, od katerih je eden celo naš najboljši, pa seveda ne. Čeprav je Peter veliko popravljal, je bil dovolj hiter, da se je dalo še veliko narediti. Pri Jakovu so bili streli prepoceni zgrešeni, zato se ne morem otresti občutka, da se je nanje premalo osredotočil. Janez je streljal prepočasi in seveda tudi premalo zanesljivo, zato smo tam izgubili največ časa. Klemen pa je prikazal fantastičen nastop s hitrim in natančnim streljanjem, ki pa ni moglo več bistveno popraviti prevelikega časovnega zaostanka," je ocenil zadnji letošnji ekipni nastop glavni trener Uroš Velepec.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
D.Villa 10.03.2013 16:12:57
nič novega.
Več komentarjev