Drugi športi

Bertoncelj v Glasgow z željo po medalji

Ljubljana, 13. 10. 2015 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvo ime slovenske reprezentance na SP v gimnastiki med 23. oktobrom in 1. novembrom bo Sašo Bertoncelj na konju z ročaji. Sezona v svetovnem pokalu Škofjeločanu ni šla po načrtih - bil je sicer zlat na premiernih evropskih igrah v Bakuju, kljub vsemu pa gre v Glasgow z željo po odličju.

"Priznam, svetovni pokal, čeprav sem ga na koncu zaključil na četrtem mestu v skupnem seštevku, razen zadnje tekme sem bil na vseh v finalu, je zame daleč od pričakovanj, želja, dosežkov. Lahko bi rekel, da je mala katastrofa. Letos nisem taktiziral, kar v preteklosti sem. Delal sem lažje vaje, osredotočil sem se na rezultat. Letošnja sezona je bil osredotočena na večje tekme, vaje so bile 'našponane' na maksimum, zato so se dogajale večje napake. To se dogaja vsem. Nehvaležno je napovedati uvrstitve na SP. Nisem oseba, ki se gre na SP slikat, gledati, kakšen je Glasgow, ampak grem po medaljo. Če je to arogantno napovedati, ne vem. Vsi vemo, da sem to sposoben doseči. To se od mene pričakuje. Ne bo v redu, če bom naredil super vajo in bom četrti. V tem primeru na žalost ne bo v redu. Tja grem po medaljo. Ne bo konec sveta, če je ne bo. Bo malo težko, zna biti kakšna solza, ampak bomo šli naprej," napoveduje Sašo Bertoncelj.

Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj FOTO: Aljoša Kravanja

Enaintridesetletnik je na lanskem SP v Nanningu osvojil četrto mesto. Do kolajne, ki bi bila zanj prva na SP, mu je zmanjkalo zgolj 67 tisočink točke. V letošnji sezoni svetovnega pokala nobene tekme ni končal na odru za zmagovalce, je pa zablestel na evropskih igrah v Bakuju, ko je bil zlat, premagal pa je tudi nekaj tekmecev, ki bi se lahko vmešali v boj za odličja tudi na Škotskem. "Za finale, če se tja uvrstim, bo treba narediti vajo z izhodiščno oceno 6,8. Lahko, da tudi to ne bo dovolj. Odvisno od sojenja, odvisno, kaj bo pokazala konkurenca. To je vaja, ki ima potencial za medaljo. Kaj bomo naredili v kvalifikacijah, bomo videli. S trenerjem Sebastijanom Piletičem nisva razmišljala, ali bi šel z lažjo vajo ali ne. Vaje, s katero sem dosegel večino dobrih rezultatov, sploh nisem treniral, ker nisem čutil potrebe po njej. Če se bo izkazalo, da jo bo dobro potrenirati, jo bom. Z njo sem si priboril vsa večja finala, zakaj pa si ne bi še enega," je jasen v zadnjih sezonah najboljši slovenski telovadec.

Bertoncelj ima že nekaj časa težave s komolcem, na kar se je že navadil. Kljub temu je v zadnjih dneh čutil nekaj več bolečine, vendar obljublja, da to izgovor ne bo. "Ovira je vedno. Že na treningih bi si želel, da ne bi bilo bolečine. Kar pa lahko povem, zagotovo ne bo izgovor. Nikoli nisem bil oseba, ki bi iskal izgovore v poškodbah. Če se odločim tekmovati, konkurirati najboljšim, ne bom iskal izgovora. S tem sem se navadil delat. Če me kdo vpraša, pa povem, da boli, vsak dan sem na protibolečinskih tabletah. Ni lepo. Ne bo pa to izgovor, da kaj ne bi šlo, če bo slučajno kaj narobe. Kar pa upam, da ne bo," je zaključil Bertoncelj.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.