Zimski športi

Se 10. decembra poslavlja Dušan Gorišek?

Ljubljana, 26. 11. 2014 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar je uresničil napovedi z zadnje seje IO in sklical izredni zbor alpskih disciplin na katerem bodo glasovali tudi o nezaupnici predsedniku Zbora in Odbora alpskih disciplin.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar je s sklicem izrednega zbora alpskih disciplin uresničil napovedi, da je potrebno pri alpincih narediti red, začrtati novo strategijo, poiskati ustrezne rešitve za lepši jutri panoge. Obeti niso ravno najboljši, pokrovitelji ne kažejo posebej velikega interesa za slovenske smučarje, rezultatov z izjemo Tine Maze zaenkrat ni.

Dušan Gorišek
Dušan Gorišek FOTO: Damjan Žibert

Že na zadnji seji je predsednik SZS jasno sporočil predsedniku zbora in odbora za alpsko smučanje Dušanu Gorišku, da naj resno razmisli o svojem umiku iz slovenske smučarije, slednji pa je že naslednji dan dejal, da je to pripravljen narediti v dobro alpskega smučanja. Razumljivo – če je to res potrebno! Na dnevnem redu je tako točka 2.1., s katero bo zbor panoge izrekel nezaupnico predsedniku Zbora in Odbora panoge, Dušanu Gorišku in ga s takojšnjim učinkom razrešuje z mesta Predsednika Zbora in Odbora panoge.

Na seji ne bi izpeljali volitev novega predsednika, a če bo predlog predsednika sprejet, izvolili nekakšno kolektivno začasno vodstvo, kar bi bilo v skladu s statutom smučarske organizacije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
27. 11. 2014 13.45
Hudo je,ko je korito prazno
me987
27. 11. 2014 09.11
-1
problem je, da še vedno živijo v letih 2005,6,7, ko je bilo denarja na pretek. takrat so hodili na priprave in cena (skorajda) ni bila pomembna. recimo so šli v Čile, v 4 zvezde hotel. danes gredo tudi v Čile, v isti hotel, samo denarja imajo pa vsaj 2x manj. zakaj ne grejo npr. eno sezono namesto za 14 dni v Čile smučat (jaka pridobitev snežnih občutkov) za 3 tedne na fizične priprave (recimo k morju), potem pa za 14 dni na nek ledenik v Evropi in v 3 zvezde hotel? aja.. to pa ne.. to pa potem ne vzdržujemo več "standarda zapravljanja", ki pa (za njih) nikakor ni odvisen od "standarda uspehov" za zapravljalni denar. Da o upravnem delu SZS sploh ne izgubljam besed..
flum
27. 11. 2014 05.50
+2
Zdej bo šele štala. Gorišek res ni imu pojma o slo smučanju, tile pa ki prihajajo kot kolektivno vodstvo so pa pokvarjeni in gledajo samo za svojo korist ali korist kluba iz katerega prihajajo. Anen čez SLO smučanje
spermi?
26. 11. 2014 19.46
+2
a je opravo vso delo pošteno zakaj je bil zelo zelo dobro plačan.