Zimski športi

Shiffrinovi in Myhrerju novoletni spektakel na Holmenkollnu

Oslo, 01. 01. 2018 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Američanka Mikaela Shiffrin in Šved Andre Myhrer sta zmagovalca prve tekme alpskih smučarjev v letu 2018. Fantje in dekleta so leto 2018 otvorili v Oslu, kjer so se na slovitem Holmenkollnu pomerili v paralelnem slalomu. Edina slovenska predstavnica Ana Bucik je za nastopi končala v osmini finala.

Mikaela Shiffrin je v letošnji sezoni svetovnega pokala v ženski konkurenci razred zase.
Mikaela Shiffrin je v letošnji sezoni svetovnega pokala v ženski konkurenci razred zase. FOTO: AP

  Američanka Mikaela Shiffrin in Šved Andre Myhrer sta zmagala na paralelnem slalomu za svetovni pokal v alpskem smučanju v Oslu. Edina slovenska predstavnica na tekmi Ana Bucik je izpadla v osmini finala in si tako delila 9. mesto. Premagala jo je Švicarka Melanie Meillard, ki je na koncu zasedla tretje mesto.

Dvaindvajsetletna Shiffrinova je na v megli objetem Holmenkollnu na 118. tekmi dosegla že svojo sedemintrideseto zmago v pokalu in se na šestem mestu večne ženske lestvice izenačila z Avstrijko Marlies Schild. Američanka Lindsey Vonn je na čelu z 78 prvimi mesti. Shiffrinova je v finalu Švicarko Wendy Holdener premagala za 17 stotink sekunde, Melanie Meillard pa je prvič v karieri v svetovnem pokalu stopila na zmagovalni oder. Shiffrinova je s šesto zmago v sezoni še povečala vodstvo v skupnem seštevku pokala.

Štiriintridesetletni Myhrer je osmih v pokalu ugnal vso konkurenco, prvič na mestni paralelni tekmi. V finalu je klonil Avstrijec Michael Matt, ki je na drugi progi padel. Tretje mesto je osvojil Nemec Linus Strasser. Britanec Dave Ryding je vodilnega v pokalu, Avstrijca Marcela Hirscherja, presenetljivo izločil že v četrtfinalu, sam pa je nato izgubil boj za tretje mesto s Strasserjem.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
02. 01. 2018 10.19
-1
Ta bucika sploh ni slaba
ehjaehja
02. 01. 2018 09.44
+2
zgleda da janica Kostelić dobiva naslednico,veliko snežno kraljico!